RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette NHL-overfallet havner i retten

Foto: Videobilde: YouTube
Åtte år etter kommer saken opp i retten.

Steve Moores sivile søksmål mot Todd Bertuzzi kan omsider finne veien til en rettssal neste høst.

Overretten i Ontario har ifølge CBC.ca berammet saken til 24. september 2012 dersom Todd Bertuzzi fremdeles spiller profesjonell ishockey eller til 22. oktober dersom han har lagt karrieren på hylla.

Moores søksmål skyldes en hendelse i en kamp mellom Colorado Avalanche og Vancouver Canucks 8. mars 2004.

Bertuzzi grep tak i drakten til Steve Moore bakfra før han slo Colorado-spilleren i hodet og la seg over ham idet Moore falt til isen. Da stormet andre spillere til og kastet seg over dem igjen, slik at Moore ble liggende nederst i en kilotung haug med hockeyspillere.

Det stygge overfallet endte med at Moore ble liggende på isen i flere minutter, mens blodet rant. Han ble påført nakkebrudd og hjernerystelse. Dette gjorde slutt på ishockeykarrieren til Steve Moore.

Han krever 20 millioner dollar i erstatning av Todd Bertuzzi.

Det kanadiske rettsvesenet ba partene om å komme til enighet gjennom megling, men dette har ikke ført fram. Dermed tyder alt på at saken havner i domstolen neste høst.

Todd Bertuzzi ble idømt 20 kampers utestengelse for overfallet. Han måtte også svare for seg i retten, hvor han innrømte skyld og fikk ett års prøvetid og 80 timers samfunnstjeneste i straff.

Vancouvers trener og manager på dette tidspunktet, Marc Crawford og Brian Burke, er blant dem som er stevnet som vitner i den kommende rettssaken.

I et intervju med CBC i 2007 uttalte Steve Moore at han fremdeles led under ettervirkningene av den kraftige hjernerystelsen. Han forklarte at han for eksempel ikke var i stand til å gjennomføre langvarige treningsøkter.

Todd Bertuzzi har forklart at trener Marc Crawford hadde gitt spillerne beskjed om at Moore «måtte betale prisen» for en stygg takling på Vancouvers kaptein Markus Näslund i en tidligere kamp mellom lagene. Crawford benekter dette.

Moore var selv kjent som en spiller som ofte beveget seg utenfor regelverket med sine tøffe taklinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere