Gå til sidens hovedinnhold

Dette plager Northug

For Petter Northug handler mye om Dario Cologna de kommende tre dagene.

Dobbiaco (NTB): Før de tre etappene i Dobbiaco leder Northug på Cologna i sammendraget med 1,1 sekund.

- Hvis Dario er på pallen tirsdag, må jeg være det også. Og hvis Dario er i finalen i sprinten onsdag, må jeg være det også, sa Northug da han møtte pressen på løperhotellet Hotel Germania mandag kveld.

Da hadde Northug brukt dagen på å kjøre delvis i kø fra Oberstdorf, og treningsturen måtte utføres senere enn planlagt. Han brukte tiden under pressekonferansen til å sluke noen tørre brødskiver også. Under en Tour de Ski er det ikke mange muligheter til å slappe av.

Men litt tid til å tenke på Cologna har han tydeligvis hatt. Det blir snakket taktikk i Audien som blir kjørt av hjelpemann Eirik Myhr Nossum. Taktikk behersker Northug til det ytterste. Torsdag er det meldt snø i Dobbiaco. Da er det lang jaktstart på programmet. Det betyr at det ikke blir enkelt å gå ifra den dagen.

- I et slikt langt løp må man alltid ta været i betraktning. Hvis jeg går ut sammen med Dario, blir det nok å kjøre sammen med ham, sa Northug, som synes at hans egen posisjon er styrket etter fire etapper i forhold til det han hadde trodd på forhånd. (©NTB)