*Nettavisen* Sport.

Dette prioriterer ikke Riis

Foto: YORICK JANSENS (scanpix)

Tapet av Schleck-brødrene og Fabian Cancellara ble for stort.

01.03.11 09:37

Frifinnelsen av Alberto Contador gir Team Saxo Bank muligheten til å satse for fullt mot årets Tour de France. Samtidig legger laget som i fjor gikk seirende ut av Dwars Door Vlaanderen, Flandern rundt og Paris-Roubaix, klassikersatsingen på is.

- Det handler om prioriteringer. Dersom du ikke har verken Schleck-brødrene eller Fabian Cancellara, er man nødt til å finne seg noe annet. Ettersom vi allerede har sikret oss Alberto, blir det enda mer fokus på Tour de France.

- Det gir seg litt selv, forteller Bjarne Riis til tv2sporten.dk.

Slapp med Contador-skrekken
«Ørnen fra Herning» kunne ta et lettelsens sukk da det spanske sykkelforbundet valgte å støtte Contadors anke. 28-åringen ble tatt med det ulovlige stoffet clenbuterol i kroppen, men ble trodd da han forklarte at stoffet ble inntatt som følge av et biffmåltid under fjorårets Tour de France.

I ankesaken fokuserte rytternes juridiske rådgivere spesielt på at utøveren verken var «ansvarlig» eller «uaktsom», da han fikk i seg det forbudte stoffet. I artikkel 296 i UCIs dopingreglement heter det at rytterne selv er ansvarlige for ulovlige stoffer i utøverens kropp.

Men det eksisterer også en klausul som kan frigjøre rytteren hvis han/hun finner årsaken til hvorfor den hanvet der uten overlegg.

«Lommerusklogikk»
Beslutningen om å flytte fokuset vekk fra vårklassikerne, skal også være økonomisk betinget:

- Vi har også et budsjett vi må følge. Det er helt alminnelig «lommerusklogikk» i dette, forsikrer Riis.

Saxo Bank-sjef er sikker på at han kommer til å gjøre Contador til en enda bedre rytter, enn spanjolen var da han vant Tour de France som Astana-rytter i 2010:

- Jeg tror ikke det er noen av Contadors nærmeste konkurrenter som er like sterk som ham, akkurat nå. Jeg ser hvor sterk han er, hver eneste dag. Også under Algarve rundt, kjørte han godt, påpeker Riis.

Rekker han Tour de France?
Selv om Contador var forhindret å konkurrere fra august til februar, tror ikke dansken det vil hemme ham under årets sesong.

- Det vil ikke gi noe utslag, selv om avgjørelsen gjerne kunne blitt tatt for tre måneder siden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Francisco Seco

Dersom UCI eller WADA velger å anke frifinnelsen inn for Idrettens voldgiftsdom, står Contadors Tour de France-skjebne og faller på saksgangen i CAS.

- Det var ingen som forutså at dommen kunne foreligge kun to uker før Tour de France. Dersom det skjer, vil det være en umenneskelig påkjenning.

Foreløpig kan man ikke si med sikkerhet om Saxo Bank-stjernen kan delta under sommerens største sykkelopplevelse.

Du kan diskutere Contador-saken videre i vårt diskusjonsforum!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.