Gå til sidens hovedinnhold

- Dette reddet OL

For Lars Berger var ikke sølv noe nederlag.

WHISTLER (Nettavisen): Lars Berger (30) kom til Vancouver med håp om å bli olympisk mester.

Dat var det lillesøster Tora som klarte, mens Lars gjorde seg selv uaktuell for flere skiskytterdistanser med svak innsats på sprinten og jaktstarten.

Men langrennssportssjef Åge Skinstad hadde oppdrag, og torsdag morgen, norsk tid, mottok Lars Berger OL-sølv sammen med det norske stafettlaget på torget i Whistler.

Og selv om sølvet var en stor skuffelse for i hvert fall noen av lagkameratene, klarer ikke Lars Berger å henge med hodet.

NORTHUG: - Ga aldri opp gullet
HJELMESET: - Har sett for mye porno

Forberedt på fjerdeplass
- Jeg er kjempeglad. Jeg vet ikke hvordan det er å bli nummer fire i OL, men jeg hadde i hvert fall begynt å forberede meg på det. At det ble sølv er helt fantastisk.

- Dette reddet OL for meg, innrømmer Berger.

Skiskytteren ble stafettverdensmester i langrenn både i 2005 og 2007. I Sapporo i 2007 ble han også individuell verdensmester på 15 km fristil.

Men før onsdagens OL-stafett, hadde han faktisk ikke gått et internasjonalt langrenn på toppnivå siden 2007.

Likevel gjorde han en god tredjeetappe, der han fikk et vanskelig utgangspunkt etter Odd-Bjørn Hjelmeset sprakk på den siste klassisketappen.

- Hyggelig at de har tillit
Berger sendte ut Petter Northug 37 sekunder bak de tre lagene i tet. En umulig oppgave for de fleste andre enn nettopp Northug.

- Det er utrolig å få gå på samme lag som Petter Northug. Det han gjorde i dag var helt rått, medgir Berger.

Som han sa allerede før løpet, føler han det er på grunn av andres fiasko han fikk sjansen i stafetten.

- Men jeg synes det er vanvittig hyggelig at det har tillit til meg, sier han.

- Føler du langrennsledelsen har mer tillit til deg enn sksikytterledelsen?

- Ja, og der er vel min egen skyld, sier Lars Berger, som hå har tre gull, ett sølv og en fjerdeplass på fire mesterskapsstarter i langrenn. I skiskyting er resultatene mildt sagt noe mer variable.

Håper å bli overflødig til VM
Likevel er det fortsatt skiskytter Berger vil være. Derfor tenker han ikke så mye på verken femmila eller stafetten i Ski-VM i Oslo om et år.

- Jeg stiller opp hvis de trenger meg, men jeg håper det kommer fram noen nye gode skøytere som gjør at det ikke er plass for meg da, sier Berger.

Om han er interessert i å gå femmila i årets Prøve-VM, er han usikker på.

- Det kolliderer i utgangspunktet med verdenscup i skiskyting. Blir jeg vraket der, så det blir frihelg, kan det være aktuelt, gliser Berger.

PS. Lars Berger er ikke den eneste av de norske som synes OL-sølv var helt ok.

- Slik det utviklet seg, er jeg kjempehappy med sølv, sier OL-debutant Martin Johnsrud Sundby, som gjorde en bra jobb som startmann for Norge.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken