RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette rittet har alt

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
ASO presenterte Paris-Nice-ruten tirsdag.

Rittet mot solen.

1 307 kilometer.

Åtte etapper hvor rytterne blir utfordret med vanskelige værforhold, se opp for sidevinden, flatt og kupert terreng på reisen fra Paris til Nice.

Ingen Alberto Contador?

Fjelletapper
Det betyr at rittet blir mer åpent enn i fjor. Hvis man skal utpeke en forhåndsfavoritt er det vanskelig å ikke nevne Luis Leon Sanchez (Rabobank).

Det er ingen prolog dette året. Det betyr at spurterne får muligheten til å ikle seg ledertrøyen allerede den første dagen. De fire første etappene er relativt flate og bør passe de sterkeste spurterne bra.

Deretter ventet en meget spennende etappe fra Saint-Symphorien-sur-Coise til Vernoux-en-Vivarais hvor rytterne skal bestige en førstekategori, Col de la Mure (7,6 kilometer, 8.3 prosent), kun ti kilometer før mål.

Se alle etappene her (ekstern lenke).

To nordmenn på start?
På den sjette etappen er det ventet at de letteste klatrerne blir visket ut av toppen på sammenlagtlisten. Der venter nemlig en 27 kilometer lang småkupert tempoetappe.

Rittet avgjøres trolig ikke på den småkuperte sjuendeetappen, men her kan rittet absolutt tapes. Paris-Nice avsluttes som vanlig med en 124 kilometer kupert etappe i Nice. Der blir både klatreegenskapene og utforteknikken satt på prøve.

Her kan se hvilke lag og ryttere ASO venter på startstreken 6. mars (ekstern lenke).

Alexander Kristoff (BMC Racing Team) og Gabriel Rasch (Garmin-Cervèlo) skal etter planen delta i rittet som byr på det meste av utfordringer. For sistnevnte blir det viktig å vise form foran brosteinsklassikerne. Kampen om plassene på Hushovds Garmin-Cervèlo er nemlig knallhard.

LutonJay skriver:I dag ble ruten for Paris-Nice offentligjort, og overraskende nok er prologen borte, mens det er gjort plass til en ITT på 27km!

Diskuter Paris-Nice i vårt nye forum!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere