Gå til sidens hovedinnhold

- Dette setter jeg veldig høyt

... og Petter Northug fikk helt rett angående Cologna.

Eldar Rønning gikk en solid etappe på lørdagens 20 kilometer fellesstart i italienske Val di Fiemme og vant foran kanadiske Alex Harvey og sveitsiske Dario Cologna.

- Det var en bra dag. Jeg hadde ikke så mye å gi i starten, men jeg fikk krefter på de siste to rundene. Jeg fikk ikke gått så taktisk som jeg ønsket, men det gikk bra. Jeg har ikke så veldig mange seiere og en seier i Tour de Ski setter jeg veldig høyt, sier en smilende Eldar Rønning.

Lørdagens seier var Rønnings tredje Tour-seier i sin karriere.

- Han (Eldar) har vært i god for hele tiden og det var gledelig at han lykkes i dag, forteller landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Tapte til Cologna
Petter Northug kjempet om pallplass og viktige bonussekunder på oppløpet, men ble nummer fire.

- Dario Colgna gjør ikke noen feil i Val di Fiemme, fortalte Petter Northug til NRK rett etter torsdagens fadese-renn.

Northug:- Det er game over.

Det fikk han helt rett i.

For Northug hadde 1:20,8 minutt opp til ledende Dario Colgna før etappen, men maktet ikke å knappe inn noe på sveitseren.

Før søndagens avsluttende etappe har trønderen 1:22 minutt opp til den ledende sveitseren og 44 sekunder ned til svenske Marcus Hellner som kapret tredjeplassen i sammendraget.

- Det var texas på spurtprisene. Målet i dag var å ta med flest mulig spurtpoeng, men jeg fikk ikke med meg flere i dag. Det kostet alt for mye, forteller Northug til NRK.

- Dario kunne gå å kontrollere hele veien og trengte ikke gå for seier på spurtene, fortsetter han.

Mot mål var Northug for langt bak Rønning og klarte ikke å gå seg inn på pallen. Nå håper landslagssjefen at han har lært frem mot neste års verdensmesterskap som blir arrangert i samme løype.

- Han plasserte seg litt dårlig foran spurten, men vi får håpe han lært til han skal gå her neste år (under VM i Val di Fiemme 2013 red.anm.), sier Løfshus.

Kjempesmell for Legkov
Alexander Legkov startet som nummer tre på lørdagens etappe og var den sterkeste utfordreren bak Northug og Cologna.

Russeren var fint fremme i starten av løpet, men med glatte ski måtte han si takk og forvell til resten av sammenlagtkanonene som reiste ifra han i motbakkene.

Niklas Dyrhaug gikk inn til en syvendeplass, mens Kristian Tettli Rennemo, som fikk sjansen i Tour de Ski etter god innsats i de siste rennene i Skandinavisk cup, men måtte bryte rennet og touren på lørdagens etappe på grunn av astmaproblemer.

Nettavisen fulgte rennet LIVE:

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken