BRANN - SANDEFJORD 3-2:

BRANN STADION (Nettavisen): Søndag spilte Brann sin første seriekamp etter skandalenachspielet natt til tirsdag forrige uke. Tolv spillere dro på Brann Stadion etter en middag i Bergen sentrum tidligere mandag kveld.

Det har endt med politietterforskning av et mulig straffbart forhold. Og klubben jobber med hvordan de skal narkoteste spillerne for å avdekke om det har vært brukt ulovlige rusmidler.

Festdeltakeren som er mistenkt for et mulig seksuelt overgrep nekter straffskyld.

På Stadion hadde noen tatt med seg medbrakt alkohol, som ble drukket og det ble blant annet spilt biljard, får Nettavisen opplyst. Men å være på Stadion på nattestid uten klubbens tillatelse er mot Branns reglement og dermed ulovlig.

BAKGRUNN: Brann-spillere hadde ulovlig nachspiel på Stadion: - Veldig alvorlig

- Har dummet oss veldig ut

Horneland mener i likhet med kapteinen at det har vært en vanskelig uke.

- Det er mange skjebner oppi dette og det er mye skam. Det er mange vi skal ta vare på og det er ting vi må reagere på. Rent menneskelig har det vært vanskelig å håndtere.

- Hva er det som har vært skamfullt?

- De siste dagene har vist at vi har dummet oss veldig ut og det er skamfullt. Du vet hva jeg mener, jeg orker ikke å gå gjennom det, sier Brann-treneren.

Han har ikke ofret en tanke på om klubben bør offentliggjøre de tolv nachspieldeltakerne selv om uskyldige rammes.

- Det er ikke noe jeg har tenkt på. Jeg har forberedt kampen og trengte en liten lomme for å tenke på noe annet enn den situasjonen. Jeg må også være forberedt mentalt inn mot kamp. Nå skal vi nyte denne seieren i kveld og forberede kampen mot Strømsgodset neste uke. Deretter skal vi nøste videre i den saken vi står i, sier Horneland.

Les også: Brann-skandalen: - Jeg er sjokkert over det jeg har fått informasjon om

- Supporterne ønsker jo disse svarene.

- Ja. Og vi skal prøve å gi svar på det meste. Men vi må ta det i rett takt.

At ryktene går i sosiale medier hjelper ikke på nåværende tidspunkt til å endre standpunkt om å offentliggjøre navnene.

- Jeg synes det er veldig vanskelig. Jeg ønsker ikke at de skal bli hengt ut, men vi må ta ting i riktig tempo nå.

Les også: Ingen personer er anmeldt - derfor etterforsker politiet mulig overgrep på Brann Stadion

- Alle i Brann er rammet

- Det har vært en spesiell uke og vi har vært i en situasjon guttene sikkert ikke har vært borti før. Det har vært en spesiell oppladning, men likevel har fokuset vært veldig bra på trening og i kamp, sier Sivert Heltne Nilsen til Nettavisen.

- Var du blant spillerne som var på nachspielet forrige mandag?

- Alle i Brann er rammet av denne situasjonen enten du jobber, spiller eller er supporter av klubben. Vi er rammet alle sammen. Hvem som var der eller ikke vil jeg ikke snakke om.

Ledelsen har ikke villet gå ut med hvilke tolv spillere som var på nachspielet. Søndag, før den livsviktige kampen mot Sandefjord, uttalte Brann-spiller Ruben Kristiansen seg om ryktespredningen om å bli hengt ut i sosiale medier og ryktespredning ellers. Han sa at alle som har Brann-logoen på er mistenkt og at det er en unødvendig påkjenning.

Heltne Nilsen er blant flere spillere som nekter å svare på om de deltok på nachspielet, vel vitende om at dette rammer alle uskyldige. Muligens ham selv.

- Det er ikke bra at uskyldige blir rammet, selvfølgelig. Men alle i Brann blir rammet negativt. Nå gjelder det å bygge opp igjen klubben så godt vi kan. I dag var forhåpentligvis en begynnelse på å bygge opp igjen tilliten til Brann som klubb. Det blir mest sannsynlig en lang jobb, men i dag var forhåpentligvis et steg i riktig retning, sier Heltne Nilsen.

Han ønsker ikke å kommentere Kristiansen-intervjuet.

Disse spillerne har deltatt

Blant spillerne som er bekreftet å ha vært på nachspielet er:

  • Kristoffer Barmen
  • Mikkel Andersen
  • Vegard Forren
  • Mathias Rasmussen
  • Ole Martin Kolskogen

En som ikke beklager hendelsen på Stadion, er Mathias Rasmussen, som reiste hjem etter en kort stund på Stadion. Han svarte klart «nei» på spørsmål om han har gjort noe galt.

– Jeg var ute med laget og spiste og koste meg, så var jeg på Stadion en liten halvtime før jeg og Kolskogen gikk hjem. Da jeg var der var det bare helt normal kos med musikk og biljard, og ikke noe som ikke var greit, uttalte Rasmussen til BA forrige uke.

Barmen og Andersen ble utelatt fra kamptroppen mot Sandefjord. Det er heller ingen av disse som er under etterforskning for mulig seksuelt overgrep. Dette bekreftet klubben selv på en pressekonferanse lørdag.

Les også: Frykter Brann etter fyllefest

Daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen holdet søndag fast på at det fortsatt ikke er aktuelt å gå ut med hvilke spillere som var på nachspielet forrige uke, selv om uskyldige henges ut i sosiale medier.

- Jeg stiller meg bak det klubben velger å gjøre. Vi må huske at de tolv det gjelder tok en uheldig avgjørelse om å dra på Stadion midt på natten. For oss er det viktig at det ikke dannes grupperinger innad i laget. Vi må prøve å stå sammen, konsentrere oss om det vi skal og gå videre, sa Kristiansen i intervjuet søndag.

Brann-kaptein Daniel Pedersen synes det har vært tøft å stå i stormen.

- Uken har vært tøff og spesiell uke for alle på grunn av alt som har skjedd. Det tror jeg er innlysende.

- Hva er det som har skjedd?

- Det har jeg ingen kommentar til. Nå har vi spilt en fotballkamp i dag og vunnet den. Det har vi ikke gjort på lenge og det er det vi skal snakke om i dag.

- Var du på nachspielet på mandag?

- Det er ikke et spørsmål om fotballkampen. Jeg har som sagt ingen kommentar til annet i dag.

Kapteinen vil ikke gi svar til fansen

Etter lørdagens pressekonferanse lørdag var det tre supportere som huket fatt i trener Horneland. Tema var blant annet at klubben måtte offentliggjøre hvem som hadde vært på nachspielet. De tok også opp at det var mange rykter i sosiale medier og at det var skadelig for klubben.

Kaptein Pedersen vil ikke bidra til fansen med å løse nachspielgåten. Han vil heller ikke kommentere uttalelsene til Kristiansen.

- Hva med de som er uskyldige?

- Nå graver du bare. Hvis du har flere spørsmål om fotballkampen kan jeg fint svare på det.

Fredrik Palle Knudsen signerte for Brann onsdag, altså etter nachspielkvelden.

- Uken har vært turbulent. Jeg dro fra Haugesund tirsdag kveld etter å ha gjennomført medisinsk test. Onsdag var det trening og fullt kjør. Det har vært krevende, men folkene i klubben har tatt imot meg på en strålende måte. Det har vært nydelig.

- Hvordan har nachspielet påvirket din uke?

- Selvfølgelig påvirker det, men jeg synes vi viser i dag at vi viser karakter. Jeg ønsker ikke å kommentere noe særlig rundt nachspielet fordi jeg ikke har vært involvert i noe av det, jeg kom etter den seansen.

Han ønsker heller ikke å si noe om at uskyldige henges ut på nettet.

Niklas Jensen Wassberg ønsker heller ikke å si noe om nachspielet, heller ikke svare på om han deltok. Men han letter litt på sløret når temaet blir at uskyldige feilaktig henges ut og blir mistenkeliggjort.

- Vi er et lag og må finne ut av dette sammen. Utover det har jeg ikke lyst å si noe mer.