Dette sier Forren om Everton-interessen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Og Ole Gunnar Solskjær bekrefter at klubber kontakter Molde for å komme og se kampene Vegard Forren spiller.

09.11.12 13:35

MOLDE - STEAUA 1-2:

MOLDE (Nettavisen):

Torsdag meldte TV 2 at Premier League-klubben Everton sendte speidere til rosenes by for å se på Moldes solide midtstopper Vegard Forren i kampen mot FC Steaua Bucuresti.

Ifølge Forren selv har han ikke hørt noe om ryktene.

- Jeg vet ikke noe om dette, men om det stemmer så er det interessant. Dette er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Jeg har kontrakt i tre år til, og jeg stortrives, sier Forren til Nettavisen etter kampen mot Steaua.

Molde tapte 2-1 mot rumenerne. Forren, som spilte hele kampen, tror ikke speiderne ble skremt bort av innsatsen hans.

- Jeg er fornøyd med egen innsats, men med to baklengs så blir man automatisk ikke så fornøyd likevel, selv om man gjerne ikke er direkte involvert. To baklengs er uansett for dårlig, mener han.

Landslagsstopper
Midtstopperen har storspilt for Molde denne sesongen, og ser også ut til å bli fast i landslagstroppen til Egil «Drillo» Olsen. Med suveren duellstyrke, en strøken venstrefot og en oppofrende spillestil har Forren blitt en av Ole Gunnar Solskjærs mest betrodde menn i jakten på Moldes andre strake seriegull.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det gode spillet har gjort at flere utenlandske klubber har fått øynene opp for den tidligere KIL/Hemne-spilleren, og denne uken meldte NRK om at belgiske Club Brugge følger Forren tett. Ifølge Forren er det lite konkret enn så lenge.

- Jeg begynner å bli vant til rykter. Det er noe man går rundt og hører på hele tiden, så det er ikke noe jeg tenker på. Vi har våre drømmer vi og, men jeg begynner å bli vant til at det dukker opp litt interesse fra forskjellige klubber. Det er mye snakk, men det er ikke noe mer konkret, forklarer Forren til Nettavisen.

- Mye interesse
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med Forrens innsats mot Steaua. Men han vil ikke si noe konkret om interessen fra Everton.

- Jeg skal ikke uttale meg om hva Everton synes om mine spillere. Vegard var én av 14 spillere som presterte i dag. Bortsett fra 2-3 pasninger som ser skumle ut, kan jeg ikke klage på innsatsen hans, forklarer Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Den tidligere Manchester United-spissen forteller at det er lite konkret rundt klubbens spillere, selv om det er mye aktivitet fra både speidere og agenter.

- Vi tar det ikke for gitt at Vegard forsvinner. Det er mye interesse, men det er ingen som har kommet med bud ennå. Det er agenter som nevner at det er noen som er interessert, og det kommer klubber som ber om akkreditering for å komme og se på våre kamper. Men det er ingen som har lagt inn bud eller innledet forhandlinger, sier Solskjær til Nettavisen.

- Utfordring å gå i januar
Han er også, på generelt grunnlag, skeptisk til norske spillere som drar til England i januar-vinduet. Store deler av Europa er som kjent midt i sesongen når den norske ligaen er ferdigspilt.

- Det er ikke mye penger ute i europeiske klubber nå. Vi er i begynnelsen av november, og overgangsvinduet åpner ikke før i januar. Det som ofte er utfordringen ved å bytte klubb om vinteren, er at man ikke har spilt fotball på seks uker. Noen lag venter dermed til sommeren før de henter norske spillere, avslutter Solskjær til Nettavisen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Spilletid er viktigst
Mange spillere som har forlatt Tippeligaen til fordel for større ligaer de siste årene, har måttet finne seg i å havne på benken eller tribunen i sine nye klubber. Forren er klar på at spilletid har hovedprioritet for ham.

- Spilletid er det viktigste om jeg skal bytte klubb. Jeg er avhengig av å spille fotballkamper. Det er noe som gjelder for alle som skal prøve seg ute. Det er først og fremst det som betyr noe.

Everton-manager David Moyes er kjent for å bygge lag over tid, samt å bruke lite penger på overgangsmarkedet. Derfor kan en relativt billig Forren passe bra inn i skottens overgangsbudsjett. Midtstopperen selv er ikke i tvil om hva som er drømmen.

- Jeg har sagt at å spille i Premier League en dag, er den største drømmen for min del. Så England er drømmen, men jeg får jo med meg at det spilles mye god fotball i Tyskland. Dessuten er jo Spania og Italia to av de fire store ligaene, men man må jo være realistisk, så får vi se hva som eventuelt dukker opp, avslutter Forren til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.