AVALDSNES (Nettavisen): Det koker i Manchester United om dagen etter at stjernespilleren Cristiano Ronaldo stilte opp i et intervju med den kontroversielle TV-personligheten Piers Morgan der han blant annet har gått hardt ut mot tidligere lagkamerater. Han mener også at han er blitt dårlig behandlet av United.

Hele intervjuet på 90 minutter ble sluppet i et eget program denne uken. Tidligere i uken ble deler av intervjuet vist i noen videosnutter og i flere britiske medier.

Siste utvikling i United/Ronaldo-bråket er at klubben vurderer å utestenge og saksøke stjernespilleren.

KOMMENTAR: Ronaldo ser på seg selv som den største. Han vet hva han gjør

– Ser ingen vei tilbake

Tidligere Premier League-stjerne John Arne Riise, er sikker på at Ronaldo har spilt sin siste kamp for United.

– Jeg ser ikke noen vei tilbake. Da må de sette seg ned. Det er mange å tenke på. Det er klubben, fansen, sponsorer som skal akseptere at du kommer tilbake og skal beklage eller legge deg flat, sier den tidligere Liverpool-spilleren til Nettavisen.

– Som han sa selv føler han seg sviktet og det går på hans stolthet. Den tror jeg han kjenner veldig på. Han har gått kraftig ut og når du gjør intervju med Piers Morgan vet du det blir overskrifter de neste ukene.

Riise har selv erfaring fra storklubbene Monaco i Frankrike, Liverpool og Fulham i England og Roma i Italia. I tillegg har han flest landskamper for Norge gjennom tidene med 110 opptredener med flagget på brystet.

I Morgan-intervjuet uttalte Ronaldo også at han følte seg forrådt av United.

– Jeg tror dette er et siste forsøk fra Ronaldo for å komme seg bort fra klubben, derfor går han så hardt ut. Jeg ser ikke noen vei tilbake, det tror jeg ikke United som klubb kan gjøre heller.

– Har han vært illojal?

– Jeg vet ikke hva som ligger bak uttalelsene. Intervjuet sier og viser mye om at det er skjedd noe i kulissene. Han sier jo selv i intervjuet at han synes det er synd at folk kommenterer uten å vite hele sannheten. Med det intervjuet visste han det kom til å smelle, sier Riise.

Skjønner reaksjoner

Han understreker at han ikke har sett hele intervjuet og at det er mye bakgrunnsinformasjon han ikke vet om hvorfor Ronaldo har valgt å gå så hardt ut.

I intervjuet avslører portugiseren, som holder på med oppladning til Fotball-VM i Qatar, at han ikke har noe til overs for nåværende United-manager Erik ten Hag.

– Jeg har ikke respekt for ham fordi han ikke viser respekt for meg. Hvis du ikke har respekt for meg, kommer jeg aldri til å ha respekt for deg, sier 37-åringen.

Les også: Ronaldo får slakt etter sjokkintervju: – Han ydmyker seg selv

Uttalelsene vekker kraftige reaksjoner verden over.

– 99 prosent av Manchester United-fansen vil være på Erik ten Hags side, noe som viser hvor dårlig Ronaldo har taklet dette, skriver Liverpool-legende Jamie Carragher på Twitter.

SE VIDEO: Ronaldo hardt ut mot United

Riise, som nå trener toppserie-klubben Avaldsnes, mener Ronaldo har valgt feil måte å lufte frustrasjonen på.

– Jeg har ikke sett hele intervjuet og jeg skal ikke uttale meg for mye uten å vite bakgrunnen for det. Men en del av tingene han sa skjønner jeg det blir skriverier om og at man reagerer på. Han føler seg feil behandlet.

– Jeg vil ikke si at måten han har gjort det på er den riktige fordi jeg mener noe kunne vært løst på en annen måte. Jeg forstår frustrasjonen til fansen og andre om at dette var feil måte å gjøre det på. Samtidig må man skjønne at han kanskje har sine grunner. Hva de er vet jeg ikke. Jeg ville nok gjort det på en annen måte.

– Riktig tidspunkt å gå ut

– Hva ville du gjort hvis du var forbannet i en Premier League-klubb?

– Jeg vet ikke, jeg har ikke vært forbannet i en Premier League-klubb. Men jeg tror det ligger mye bak vi ikke vet om. Hvordan kommunikasjonen mellom Ronaldo og hans folk har vært med klubben er ikke noe vi andre kan si noe på. Jeg vet ikke hvor dypt det sitter for ham.

Når Ronaldo først gikk så hardt ut mot egen klubb, trener og tidligere lagkamerater mener Riise at det var et gunstig tidspunkt for ham å gjøre det på. På grunn av VM-pausen er ikke neste Premier League-kamp for United før 27. desember.

– Når han velger å gå ut er det på et riktig tidspunkt. Nå får han en måneds pause fra klubben, det er ikke noen kamper og han er borte. Så timingen er riktig for ham. Han får ro i VM, men det skaper enorme reaksjoner. Jeg er ganske sikker på at han er ferdig i United, gjentar og avslutter Riise.

VM-finalen er 18. desember, men United spiller ligacup mot Burnley tre dager senere. De har også to treningskamper 7. og 10. desember. VM er tidligst over 2. desember for Ronaldo og Portugal dersom de skulle ryke ut allerede i gruppespillet.