Dette sier Northug om dopdokumentaren

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Snakker om programmet som skal ryste sportsverdenen.

22.02.13 13:56

Torsdag ble det kjent at svenske «Uppdrag Granskning» vil sende en episode som omhandler doping i langrennsmiljøet på 1990-tallet.

Ifølge programleder Jan Josefsson vil det i programmet komme avsløringer som skal ryste sportsverdenen.

Programmet skal omfatte både norske og svenske langrennsløpere i denne perioden, og har fått mye omtale i media nå tidlig i Val di Fiemme-VM.

Bryr seg ikke
En som imidlertid ikke bryr seg nevneverdig om hvilke avsløringer som kommer i dokumentaren, er Petter Northug.

Trønderen sier ifølge TV 2 at det sikkert er svært individuelt hvordan utøvere reagerer på slik, men at han selv ikke lar dette gå innpå seg under et mesterskap.

- Vi er blitt informert om det, men vi bruker ikke energi på sånne ting. Vi har fokus på å prestere og å gå fort her i VM. Det er det eneste vi tenker på, sier han.

Nylig gikk også den svenske professoren Bengt Saltin ut og sa at flere VM-vinnere i langrenn på 1990-tallet trolig var dopet.

- I dag skal man ikke automatisk tro at den som vinner VM-gull er dopet. Men slik var det nok om man går 10-15 år tilbake i tid, sier professoren ifølge Expressen.

Blir navngitt
Norges skipresident Erik Røste er blant dem som har fått sett råmateriale av dokumentaren. I det Røste har sett, så vil flere personer bli navngitt som dopingjuksere.

Røste sier til Dagbladet at det er utøvere på «verdenscupnivå» som vil bli navngitt i den svenske dokumentaren. Skipresidenten er likevel ikke bekymret.

- Dokumentaren er ikke helt ferdig redigert enda, så vidt jeg vet, så ting kan bli endret før den blir sendt. Men det jeg kan si er at det på bakgrunn av høye blodverdier blir framsatt påstander om manipulasjonen av blod hos mange nasjoner og utøvere. Også nordmenn, sier Røste til Dagbladet.

Skipresidenten legger imidlertid til at han har et avslappet forhold til beskyldningene som blir lagt fram og sier at Norge ikke har noe å frykte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Ski-VM

Mest lest på Sport

Annonsebilag