Gå til sidens hovedinnhold

- Dette skal man forvente

Magnus Moan stiller høye krav til Norges nye VM-håp i kombinert.

Mens Petter Tande har slitt mye med sykdom og form i første halvdel av sesongen, har Jan Schmid tatt steget opp og sørget for at Magnus Moan ikke er ensom norsk svale blant verdens beste kombinertløpere.

Lørdag ble Schmid (25) nummer tre på fellesstarten i Val di Fiemme. Det var hans andre pallplassering i verdenscupen i vinter. I tillegg har han ytterligere tre plasser blant de åtte beste, og ligger nå på sjuendeplass i verdenscupen sammenlagt.

- Jeg hater alltid å bli slått. Men når jeg først skal bli det, er jeg glad det er min gode venn Jan Schmid som gjør det, sier Magnus Moan, som selv ble nummer åtte lørdag.

Ikke overrasket
Moan spådde allerede før sesongen at Schmids gjennombrudd nå sto for døra.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg har jo trent sammen med Jan i mange år, og han hadde en virkelig bra treningssommer foran denne sesongen, sier Moan, som faktisk hadde forventet at Schmid skulle begynne å prestere på toppnivå.

- Det Jan presterer nå, er noe jeg mener man skal forvente av ham, erkjenner Moan.

Norges best kombinertløper er heller ikke redd for å stille enda større krav til Schmid.

- Han er veldig avslappa i hoppinga si, og en stor inspirasjon for meg på det området. Men i sporet synes jeg han burde ha vært mye bedre. Det har han potensial til. Han har mye å gå på, sier Moan til Nettavisen.

Mer å gå på
Jan Schmid er langt fra uenig.

- Lørdagens langrenn i Val di Fiemme synes jeg egentlig var bra. Men ideelt sett bør jeg bare være et halvt minutt bak Magnus i et sånt løp, ikke et helt minutt. Jeg er litt overrasket over at jeg har styrken min i bakken, sier Schmid.

Landslagssjef Kjetil Strandbråten er imidlertid bare delvis enig. Riktig nok mener også Strandbråten at Schmid har mer å gå på i langrenn, men han er ikke overrasket over at trønderen har styrken i bakken.

- Han hoppet veldig bra gjennom hele sommeren. Akkurat nå føler jeg derfor han har et bedre grunnlag for å prestere bedre i bakken enn i løypa. Så det er ikke overraskende, konstaterer Strandbråten.

Gull-lag?
Han gleder seg selvfølgelig voldsomt over Schmids framgang. Nå ser han konturene av et lag som kan være en gullkandidat i VM.

- Både Magnus og Jan holder nå et veldig høyt nivå på sitt beste. I tillegg har vi Håvard Klemetsen, som er veldig nær toppen, og Mikko Kokslien, som går veldig bra langrenn. Og i bakhånd har vi Petter Tande, som er hjemme og trener. Vi vet jo hva han står for når han er i form, sier Strandbråten.

Også Magnus Moan gleder seg over at hele laget har framgang.

- Det er veldig godt for meg at Jan er helt oppi der. Det er tungt å dra hele lasset alene. Og når man ser på hele laget, er det ikke mange som slår oss i en lagkonkurranse på en god dag. Det begynner å ligne litt på et godt, gammeldags norsk kombinertlag, dette her, sier Moan.

Søndag er det Gundersen-øvelsen som står på programmet i Val di Fiemme. Det vil si ett hopp i stor bakke og 10 km jaktstart i langrenn.

Mandag reiser de norske utøverne til Prøve-OL i Vancouver.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken