RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skal Northug kjempe mot

(Scanpix)
Tre nordmenn skal hjelpe Dario Cologna til VM-suksess i Holmenkollen.

TRONDHEIM (Nettavisen): - Selvfølgelig håper jeg at Dario Cologna vinner i VM. Eller en annen sveitser. Men hvis ikke en sveitser tar gull, håper jeg naturligvis inderlig at det blir en nordmann, sier Tor Arne Hetland til Nettavisen.

Den gamle sprintkongen er en av tre nordmenn som kommer til å jobbe tett på Petter Northugs erkerival Dario Cologna fram mot VM i Holmenkollen i februar.

Norsk drømmelag
For det er litt av et norsk trenerdrømmelag som nå omkranser den sveitsiske langrennsyndlingen.

* Fredrik Aukland: Har vært sveitsisk herrelandslagstrener de to siste årene. Er nå personlig trener for Dario Cologna og den som har siste ord i forhold til treningsopplegget.

* Inge Bråten: Mannen bak de norske OL-suksessene i 1992 og 1994 ble torsdag ansatt som Auklands etterfølger, og blir sjef for landslaget som Cologna fortsatt skal være en del av.

* Tor Arne Hetland: VM- og OL-gullvinneren i sprint er trener for det sveitsiske sprintlaget. Cologna skal være med på flere økter, og Hetland blir også rådgiver i forhold til hurtighet og sprinttrening.

Gjør endringer
- Det er et kjempebra apparat. Foreløpig har vi ikke kommet så veldig langt med samkjøringen ettersom Inge nettopp er ansatt, men jeg er sikker på at vi får til et veldig bra samarbeid. Inge har masse erfaring, sier Aukland.

Det som er klart, er at han er sjefen. Det har vært et klart premiss i sveitsernes jakt på ny landslagstrener at Cologna primært får sine kommandoer fra Aukland.

Ettersom trenerne står nært hverandre i treningsfilosofi, vil det neppe by på store problemer – selv om Cologna gjør noen endringer i sitt personlige opplegg.

- Vi gjør et par-tre helt konkrete grep denne sesongen i forhold til utholdenhets- og kapasitetstreningen, uten at jeg vil utdype hva, sier Fredrik Aukland til Nettavisen.

Vil bruke Hetland
Tor Arne Hetland er den av de tre som, i hvert fall på papiret, kommer til å ha minst med Cologna å gjøre. Så gjenstår det å se hvordan det blir i praksis, ettersom han er den eneste av trenerne som bor i Davos, der Cologna også bor.

- Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon hvis han vil ha råd. Jeg ønsker ikke å trenge meg på. Det er viktig at det ikke blir for mange kokker, poengterer han.

Hetland bekrefter samtidig at han ser forbedringspotensial. Og at han har konkrete råd å komme med.

Det skal han da også få lov til, bekrefter Aukland.

- Dario har allerede vært med sprinterne på et par økter. Vi er absolutt innstilt på å benytte oss av den ressursen Tor Arne Hetland er på sprint- og hurtighetstrening, sier Aukland.

Gullkandidat i alt
Selv om de fleste vet, er det nettopp på hurtighet og avslutninger Cologna har mest å hente sammenlignet med Petter Northug, og det til tross for at sveitseren også er blant de aller raskeste allrounderne.

Som de fleste andre, er Dario Cologna så vidt i gang med oppkjøringen til VM i Holmenkollen i februar.

- Etter to uker i Thailand, har han nå trent i to uker. Han er skadefri og frisk. Det ser veldig lovende ut, sier Fredrik Aukland.

I likhet med Petter Northug vil Dario Cologna i toppform være en gullkandidat i alle VM-øvelser.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere