RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DESPERAT: Ruud van Nistelrooy prøver desperat å få United videre fra gruppespillet i Champions League, men Benfica ble for sterke.
DESPERAT: Ruud van Nistelrooy prøver desperat å få United videre fra gruppespillet i Champions League, men Benfica ble for sterke.

Dette skjedde for ti år siden - nå kan marerittet inntreffe United igjen

Sist oppdatert:
De røde har ryggen mot veggen.

Manchester United møter Wolfsburg i Champions League tirsdag og det er trolig at de røde fra Manchester trenger en seier mot den tyske gruppelederen for å gå videre.

For hvis United skulle tape, eller PSV skulle slå CSKA Moskva på hjemmebane, så er United slått ut. Det minner veldig mye om scenarioet fra gruppespillet i 2005/2006-sesongen.

Da var United i samme gruppe som Benfica, Villarreal og Lille. Den gangen spilte United 0-0 tre ganger (høres det kjent ut?) og tapte den skjebnesvangre bortekampen mot Benfica i Portugal.

Hadde de vunnet den så hadde de gått videre som gruppetoer bak Villarreal. Denne gangen vinner United gruppa om de slår Wolfsburg. Mye tyder på at det er nettopp det de må.

Historien på van Gaals side

I 2005 het Uniteds manager Sir Alex Ferguson, nå er det Louis van Gaal som leder de røde. Han har vært i et veldig lignende scenario før da han i 2009/2010-utgaven av Champions League tok sitt Bayern München-lag til bortekamp mot Juventus.

Bayern presterte å tape begge sine kamper mot suverene gruppevinnere Bordeaux og karvet til seg en 1-0-seier hjemme mot Maccabi Haifa. Før bortekampen mot Juventus lå de poenget bak, og måtte vinne om de skulle videre.

Artikkelen fortsetter under bildet

MÅTTE VINNE: Louis van Gaal og hans Bayern-lag måtte vinne på bortebane mot Juventus i 2009 for å gå videre i Champions League. Samme sesong vant de Bundesligaen, cupen og tapte Champions League-finalen.Van Gaal, som da også var under en hver kritikk, svarte voldsomt på tiltale, og hans Bayern-lag smadret Juventus 4-1 på Stadio Olimpico. Den sesongen vant Bayern både ligaen og cupen, men ble et nummer for små i Champions League-finalen mot Inter.

Hjemmestyrke

Likevel møter de et fantastisk Wolfsburg-lag som lenge frusterte United på Old Trafford. Ikke nok med det så er Wolfsburg veldig gode hjemme på Volkswagen Arena.

CSKA Moskva og PSV ble slått 1-0 og 2-0, og på de ti siste kampene på hjemmebane har de grønne vunnet syv, tapt to (mot Bayern München og Borussia Dortmund) og spil én uavgjort. På de ti kampene har de sluppet inn åtte mål.

Artikkelen fortsetter under bildet

HATTRICK: I 2009 hadde ikke Wolfsburg svar på Michael Owen. United tidligere nummer syv scoret tre ganger, og de røde vant 3-1.


For Uniteds del ser ting enda styggere ut med tanke på at nøkkelspillere som Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin og Ander Herrera ikke rekker oppgjøret. Også forsvarsspillerne Marcos Rojo og Phil Jones er ute av det livsviktige oppgjøret.

Owen på farta

Dette er ikke første gang United og Wolfsburg møtes i Champions League. I 2009/2010 møttes de også i den siste gruppespillskampen. Da stilte United med et heller svekket mannskap:

Saken fortsetter under bildetLikevel fant ikke tyskerne svar på Michael Owen som dunket ballen i mål tre ganger for bortelaget og bidro sterkt 3-1-seieren. United skulle nok gjerne ønsket samme sifrene i kveld.

Kampstart tirsdag er 20:45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere