*Nettavisen* Sport.

Dette skjedde på utsiden av 16-meteren

Foto: Skjermdump TV 2

I hvert fall hvis man skal tro dommeren.

16.03.13 18:58

EVERTON - MAN. CITY 2-0 :

Gullkampen i Premier League ser ut til å være avgjort.

Manchester City var nødt til å vinne mot Everton lørdag formiddag for å ha et ørlite håp om å forsvare seriegullet fra forrige sesong, men slik gikk det ikke.

City tapte 2-0 etter at Leon Osman hadde lagt inn en god søknad om årets scoring i Premier League i første omgang, og en sen scoring av Nikica Jelavic.

Til tross for at Steven Pienaar ble utvist i andre omgang klarte ikke City å skaffe den viktige utligningen.

Dommertabbe
Men det som garantert vil bli diskutert heftig i etterkant av kampen, er situasjonen som oppsto etter 87 minutter på stillingen 1-0 til Everton.

Carlos Tevez fyrte av et skudd som ble blokkert av Marouane Fellaini - tydelig på innsiden av sekstenmeteren.

Dommer Lee Probert vurderte det imidlertid annerledes, og dømte frispark.

- Han er en meter innafor, utbrøt Kasper Wikestad på TV 2 da han fikk se reprisen.

- Han er langt innenfor 16-meteren. Det er svakt, sier Petter Myhre.

Verre ble det da innbytter Nikica Jelavic økte til 2-0 helt på tampen. Dermed endte det 2-0 til Everton, men det kunne sett helt annerledes ut om dommer Probert hadde gjort jobben sin.

Etter kampen var Roberto Mancini forbannet, fortalte assistenttrener David Platt.

- Mancini er så sur som du kan forestille deg. Han ønsker ikke å si ting som kan få ham i trøbbel. Han er sur på alt mulig, Everton jobbet oss i hjel, men det er ingen tvil om den handssituasjonen. Den er ikke engang på streken av sekstenmeteren. Vi hadde kanskje fått med oss mer om den situasjonen hadde gått i vår fordel, sier Platt ifølge BBC.

Må skje et mirakel
City er med det fortsatt 12 poeng bak Manchester United på tabellen, men det kan forverres når United møter Reading senere lørdag kveld.

Med tanke på at City kun har ni kamper igjen av sesongen, må det skje et mirakel for at det blir gull til den lyseblå delen av Manchester i 2013.

Mye av æren skal også Jan Mucha i Everton-målet ha. Tim Howard-vikaren sto en glimrende kamp og vartet opp med flere perleredninger.

Selve kampen begynte likevel med høyt tempo og flere store muligheter. Kevin Mirallas trodde han sendte hjemmelaget i ledelsen etter 13 minutter, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.

Drømmescoring
Det skulle likevel ikke gå lenge før Everton tok ledelsen, og det skjedde på vakrest mulig måte. Kampen var nemlig 32 minutter gammel da Leon Osman fikk ballen på 25 meter og klinket til.

Man skal aldri kritisere et skuddforsøk, sier Ivar Hoff, og dette er et godt eksempel. Ballen føyk nemlig som et prosjektil gjennom lufta og fant nettmaskene bak en utspilt Joe Hart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Drømmescoringen sendte Goodison Park til himmels, og Evertok gikk altså opp i 1-0.

Noen minutter senere ropte hjemmepublikummet på straffespark. Matija Nastasic gikk rett i kroppen på Marouane Fellaini innenfor feltet, Fellaini gikk i bakken.

Dommeren vinket imidlertid spillet videre, til store protester fra Everton-spillerne.

- Han hindrer Fellaini i å gå forbi, og dette er en forseelse jeg mener kvalifiserer til straffespark, sa Thomas Myhre i TV 2-studioet i pausen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Everton.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Andre omgang fortsatte med høy intensitet, og etter 60 minutter fikk kampen sin første utvisning.

Steven Pienaar hadde gult kort da han gikk inn med strakt bein mot Javi García, og dommer Lee Probert hadde ikke noe annet valg enn å vise ham et nytt gult kort - og dermed ble Everton redusert til ti mann.

City tok over kampen etter utvisningen, og etter 67 minutter skapte de en sjanse som 99 prosent av publikum trodde skulle ende med mål.

Muchas gracias
Edin Dzeko chippet fri Carlos Tevez i feltet, argentineren nådde ballen, men Everton-keeper Jan Mucha fikk avverget. Returen gikk imidlertid rett ut til James Milner, som hadde en enda bedre mulighet til å score.

Jan Mucha vartet imidlertid opp med en ny kjemperedning - til hjemmefansens jubel. Muchas gracias!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Mot slutten av kampen kontret Everton inn 2-0, da Nikica Jelavic satte spikeren i kista med et skudd fra utsiden av sekstenmeteren.

Nå tyder mye på at Premier League er avgjort.

P.S. Det var mange profiler som manglet under lørdagens kamp. Everton måtte klare seg uten Tony Hibbert, Phil Jagielka, Apostolos Vellios, Thomas Hitzlsperger og Tim Howard, mens Manchester City stilte uten Micah Richards, Maicon, Vincent Kompany, Sergio Agüero, Jack Rodwell og Yaya Touré.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.