Håvard Lorentzen var det største norske medaljehåpet på onsdagens 1000-meter i Sotsji, og unggutten gikk inn til meget akseptable 1.09,33. Det holdt til en foreløpig andreplass bak daværende leder Marck Tuitert.

I et knallsterkt felt holdt det til slutt til en 11.-plass på mannen som før løpet hadde sagt at han ville være fornøyd med en topp ti-plassering.

- Det var rett utenfor, men jeg er godt fornøyd. Jeg sitter igjen med en god følelse, men skulle gjerne hatt en bedre siste sving, sier en etterpåklok Lorentzen til TV 2 etter løpet.

- Det er et vanvittig sterkt felt her, omfire år er jeg forhåpentligvis nærmere. Det var vanvittige tider i dag, forteller han.

Gullet gikk til nederlandske Stefan Groothuis.

Det ble dramatikk da Espen Hvammen skulle gå sitt løp. Nordmannen kom borti en kjegle på vei inn i den ene svingen, og sto i fare for å bli disket. Juryen har ennå ikke fattet en bestlutning i forhold til om Hvammen vil bli disket, eller ikke.

Håvard Bøkko viste gode takter og fikk en god gjennomkjøring før 1500-meteren senere i mesterskapet, distansen han satser alt på.

Norges største skøytestjerne gikk inn til tiden 1.09,98.

- Jeg er mer optimist etter enn før dette løpet. Jeg føler meg bra og tror jeg skal holde distansen på 1500-meteren, sa Bøkko til NTB etter løpet.