RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette smaker av fugl, Anders!

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
Sist oppdatert:
Jacobsen best på god norsk dag i skiflyging.

Anders Jacobsen ble beste nordmann med en sjetteplass i hoppuka, til tross for at han slet med å få til to gode hopp i samme konkurranse.

3 x 200
Om han klarer å stabilisere konkurransehoppingen i helgens to skiflygingsrenn i Kulm, skal være usagt, men Jacobsen fortsetter i hvert fall å imponere på trening. Fredag hoppet han over 200 meter i begge treningsomganger, samt i kvalifiseringsomgangen. Serien 203,5 - 210 - 203 er imponerende i en skiflygingsbakke der rekorden faktisk ikke er mer enn 214 meter.

Anders Jacobsen var som eneste nordmann forhåndskvalifisert til helgens konkurranser, fordi han er inne blant de ti beste i verdenscupen. Men også de andre norske fikk det bra til fredag.

God Ljøkelsøy
Samtlige sju norske deltakere hopper helgens renn.

Veteranen Roar Ljøkelsøy ble sendt hjem fra hoppuka etter svak hopping i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, men i en av sine absolutte favorittbakker viste han snev av gammel storhet. Orkdalingen svevde over 190 meter i alle sine tre hopp. I kvalifiseringen hoppet han 196 meter og var nest best av dem som måtte kvalifisere seg.

Også Sigurd Pettersens VM-form kan være i anmarsj. Han hadde stigning gjennom fredagen og leverte 192 meter og fjerdeplass i kvalifiseringen.

Østerrikerne lengst
Anders Bardal (185,5 meter), Tom Hilde (184,5 meter) og Bjørn Einar Romøren (184 meter) ble henholdsvis nummer 8, 9 og 10 i kvalifiseringen, mens Johan Remen Evensen var svakest av de norske på 14.-plass med 178,5 meter.

Tre forhåndskvalifiserte hoppere hoppet lenger enn Anders Jacobsen i kvalifiseringsomgangen: Harri Olli (206 meter), Wolfgang Loitzl (208 meter) og Gregor Schlierenzauer (209,5 meter).

HOPPSPILL: Hvor langt flyr du i Kulm?

Her er resultatene fra kvalifiseringen:

NB! De ti forhåndskvalifiserte får ikke poengsummer. Lengdene finner du nedenfor kvalifiseringsresultatene.

7478

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere