*Nettavisen* Sport.

Dette smaker av fugl, Anders!

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Jacobsen best på god norsk dag i skiflyging.

09.01.09 15:14

Anders Jacobsen ble beste nordmann med en sjetteplass i hoppuka, til tross for at han slet med å få til to gode hopp i samme konkurranse.

3 x 200
Om han klarer å stabilisere konkurransehoppingen i helgens to skiflygingsrenn i Kulm, skal være usagt, men Jacobsen fortsetter i hvert fall å imponere på trening. Fredag hoppet han over 200 meter i begge treningsomganger, samt i kvalifiseringsomgangen. Serien 203,5 - 210 - 203 er imponerende i en skiflygingsbakke der rekorden faktisk ikke er mer enn 214 meter.

Anders Jacobsen var som eneste nordmann forhåndskvalifisert til helgens konkurranser, fordi han er inne blant de ti beste i verdenscupen. Men også de andre norske fikk det bra til fredag.

God Ljøkelsøy
Samtlige sju norske deltakere hopper helgens renn.

Veteranen Roar Ljøkelsøy ble sendt hjem fra hoppuka etter svak hopping i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, men i en av sine absolutte favorittbakker viste han snev av gammel storhet. Orkdalingen svevde over 190 meter i alle sine tre hopp. I kvalifiseringen hoppet han 196 meter og var nest best av dem som måtte kvalifisere seg.

Også Sigurd Pettersens VM-form kan være i anmarsj. Han hadde stigning gjennom fredagen og leverte 192 meter og fjerdeplass i kvalifiseringen.

Østerrikerne lengst
Anders Bardal (185,5 meter), Tom Hilde (184,5 meter) og Bjørn Einar Romøren (184 meter) ble henholdsvis nummer 8, 9 og 10 i kvalifiseringen, mens Johan Remen Evensen var svakest av de norske på 14.-plass med 178,5 meter.

Tre forhåndskvalifiserte hoppere hoppet lenger enn Anders Jacobsen i kvalifiseringsomgangen: Harri Olli (206 meter), Wolfgang Loitzl (208 meter) og Gregor Schlierenzauer (209,5 meter).

HOPPSPILL: Hvor langt flyr du i Kulm?

Her er resultatene fra kvalifiseringen:

NB! De ti forhåndskvalifiserte får ikke poengsummer. Lengdene finner du nedenfor kvalifiseringsresultatene.

7478

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag