Etter lørdagens seier på sprinten i Les Rousses i Frankrike virker Kristine Stavås Skistad å være selvskreven i VM-troppen. 23-åringen noterte seg sin første verdenscupseier etter flere trøblete år med uteblivende resultater.

Nå virker det imidlertid å ha løsnet for Stavås Skistad, som har imponert en hel langrennsverden med sin maktdemonstrasjon.

I etterkant tok langrennslegenden Petter Northug til Twitter for å plassere favorittstempelet på Stavås Skistad.

«Kristine seiler opp som favoritt før VM sprinten i Planica», skrev Northug på Twitter.

Selv hevder Konnerud-jenta at hun på ingen måte er noen favoritt i forkant av mesterskapet i Planica.

– Jeg har vunnet ett verdenscuprenn, de har vunnet hundre, så de er helt klart favoritter, skriver Stavås Skistad til Nettavisen.

– Hvem er dem?

– Svenskene. De er favoritter, ja, konstaterer hun.

Les også: Kristine Stavås Skistad tok sin første verdenscupseier

Fikk advarsel

Under lørdagens finaleheat gikk Stavås Skistad mot fire svensker og en amerikaner. I seiersintervjuet var det tydelig at å slå jentene i blått og gult betydde litt ekstra mye.

Senere ble det også sendt stikk mellom kvinnene i media. Svenske Linn Svahn advarte nemlig sin norske konkurrent om at formen hennes potensielt har kommet altfor tidlig.

– Jeg har forsøkt å vinne den siste sprinten før VM tidligere og da gikk det veldig dårlig for meg, så jeg prøver meg på en annen taktikk i år, sa Svahn til Viaplay etter at den norske seieren var et faktum.

– Så dette er farlig for Skistad?

– Jeg kjenner at jeg har en del å hente, det tror jeg flere har. Det er en måned til det gjelder, advarte det svenske skiesset.

Les også: Klæbo slo tilbake – men én norsk løper vekker bekymring hos eksperten

Tror Stavås Skistad sikter høyt

Til tross for at Stavås Skistad selv ikke ønsker favorittstempelet, må hun nok bare finne seg i at flere ser til henne som medaljehåp på sprinten.

TV2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad mener det er en selvfølge at 23-åringen er blant de som kan kjempe i toppen.

– Hun er selvsagt en av VM-favorittene når hun vinner et av de siste verdenscuprennene før VM på overlegent vis, skriver han til Nettavisen.

Til tross for at hun selv ikke anser seg som en favoritt, tror Soleng Skinstad at sprinteren har klare ambisjoner.

– Jeg tror VM-gull er målet til Kristine allerede, og da tipper jeg hun ikke bryr seg all verden om hva jeg eller Petter mener, sier han med et smil.

Stavås Skistad virker selvskreven når VM-billettene skal deles ut, men det er flere løpere det er knyttet usikkerhet til. Norges Skiforbund har kalt inn til pressekonferanse førstkommende tirsdag, der uttaket skal offentliggjøres.