Dette Terry-bildet skaper reaksjoner

Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix

- Han har blitt en parodi på seg selv.

16.05.13 09:41

BENFICA - CHELSEA 1-2:

Chelsea kunne slippe jubelen løs etter en dramatisk Europa League-finale mot Benfica onsdag kveld. Branislav Ivanovic ble den store helten.

Fernando Torres hadde sendt de blå foran, men Benfica utlignet like etter. På overtid var den hodesterke serberen på plass og satte inn vinnermålet.

Dermed var det på sin plass med nok et trofé i Chelseas samling og den som skulle ta imot pokalen var selvfølgelig John Terry, kapteinen.

Eller var det egentlig så naturlig? Terry var jo ikke engang med i kamptroppen, og satt i stedet på tribunen ikledt dress og skjorte under kampen.

Det var i stedet Frank Lampard som var kaptein for de blå denne dagen.

Skaper reaksjoner
Da det var på tide å dele ut Europa League-trofeet hadde Terry likevel skiftet inn i fult Chelsea-utstyr og labbet ned på gressmatta for å hente beviste på Europa League-suksess.

Akkurat det har skapt mange reaksjoner blant fotballfolk rundt om.Den spøken ble for eksempel fort en hit på nettsamfunnet Twitter:

«Jeg har ikke sett John Terry skifte så fort siden bilen til Wayne Bridge svingte opp innkjørselen».

Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

Bakgrunnen for tweeten var selvsagt at Terry for noen år siden hadde en utenomsportslig affære med ekskjæresten til sin tidligere lagkamerat i Chelsea, Wayne Bridge.

En grunn til at mange reagerer på at Terry igjen fikk motta trofeet, var at det samme skjedde under Champions League-finalen for et års tid siden.

Også da vant Chelsea. Også da satt Terry på tribunen. Og også da fikk han motta pokalen.

Den gang var Terry suspendert for en hodeløs inngripen i semifinalen mot Barcelona. Terry fikk rødt kort, og episoden på Camp Nou kunne fort ha kostet Chelsea finaleplassen.

Likevel fikk stopperen løfte pokalen, selv om mange mente at han satte seg selv i sentrum, foran klubben, ved å gjøre det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1857wdx5nui0z1pxnw86y6e06z', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1857wdx5nui0z1pxnw86y6e06z', 'eplayer14');

- En parodi
Onsdag kveld skjedde det altså igjen.

«Hvorfor må John Terry ta på seg drakten for dette? Hvem skal han vise disse bildene til? Alle vet jo at han ikke spilte denne kampen», tvitrer journalist Adam Leventhal.

Tabloidavisen The Sun trekker også fram stuntet til Chelsea-helten i sin torsdagsutgave og gjengir en Chelsea-supporter, også han har ytret seg på Twitter.

«John Terry i full drakt igjen, han har blitt en parodi på seg selv», skriver den blå supporteren ifølge avisen.

Terry har lenge vært en av Chelseas viktigste spillere, men denne sesongen har forsvarsspilleren spilt i under halvparten av klubbens totalt 67 kamper.

Etter at londonklubben røk ut av Champions League i fjor høst, har Terry fått med seg seks kamper i den nest gjeveste europacupen, Europa League.

Veteranen måtte tåle mye tyn både fra egne og andre klubbers supportere etter at han løftet pokalen i 2012, og kan nok vente seg en rekke reaksjoner også denne gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.