Onsdag tar Uefa stilling til om Andres Iniesta skal få en ekstra kamps karantene etter det gule kortet han pådro seg i kvartfinalen i Mesterligaen mot Sjakhtar Donetsk.

Kortet gjorde at midtbanespilleren måtte stå over returmøtet mot Sjakhtar Donetsk, men var så egentlig klar til semifinaleoppgjøret mot Real Madrid.

Med vilje
Uefa mener at Iniesta pådro seg kortet med vilje, da han nektet å flytte seg ni meter unna et frispark, slik at han kunne stå over den rene formaliteten av en kamp i Ukraina.

Nå ønsker Uefa altså å straffe Barcelona med en ekstra kamps karantene, noe som gjør at Iniesta må stå over den første semifinalen mot Real Madrid.

Barcelona har allerede varslet at de vil protestere mot en utestengelse.

Får Barcelona medhold vil nok det vekke vrede hos Real Madrid, som ble straffet da Xabi Alonso og Sergio Ramos ble utvist med vilje i gruppekampen mot Ajax i november. Kortene gjorde at Real-spillerne måtte stå over den betydningsløse kampen mot Auxerre, i stedet for en åttendedelsfinale.

De to spillerne fikk en bot på rundt 150.000 kroner, mens Real Madrid-manager José Mourinho til slutt fikk én kamps utestengelse.

Mourinho motstod fristelsen
Mourinho forteller at han motstod fristelsen til å gjøre det samme da Real Madrid knuste Tottenham 4-0 i sin første kvartfinale.

- For å være ærlig, som jeg alltid er: da vi scoret det fjerde målet mot Tottenham på Bernabeu, sa assistenten til meg: «gult kort til Cristiano Ronaldo og Ricardo Carvalho nå», forteller Mourinho ifølge BBC.

- Og jeg sa til ham: «Aldri i verden, fordi om vi gjør det blir jeg utestengt i semifinalen og spillerne blir utestengt i semifinalen, sier Mourinho og legger til:

- Neste dagen gjør en annen trener og en annen spiller det.

Barcelona møter Real Madrid til spansk cupfinale onsdag kveld, før det braker løs med to semifinaleoppgjør i Mesterligaen de påfølgende ukene.