*Nettavisen* Sport.

Dette trigger Andreas Thorkildsen

Foto: ADRIAN DENNIS (Afp)

- Det kommer til å bli helt vilt, spår Andreas Thorkildsen om spydfinalen under sommerens friidretts-EM i Helsingfors.

26.04.12 13:41

Oslo (ANB): Tittelforsvareren ser virkelig fram til mesterskapet, ikke minst fordi det går på finsk jord. Han elsker å konkurrere i Finland, et land med meget sterke spydtradisjoner.

Spesielt publikum
- Finsk friidrettspublikum er sakkyndig, særlig når det gjelder spydkast. Det gjør det ekstra spennende å konkurrere i det landet, sier Thorkildsen i et intervju med EM-arrangørene.

- Finnene forstår og verdsetter friidrett. De kan bli helt i ekstase over sine egne utøveres prestasjoner, men heier også på alle andre. Det er et utfordrende publikum fordi de har så stor kunnskap om idretten og forventer tilsvarende mye. Men akkurat det gjør det da også ekstra morsomt å lykkes der, sier 30-åringen fra Kristiansand.

Seks uker mellom
2012 blir et unikt friidrettsår fordi det for første gang er både EM og OL i en og samme sesong. Dette fordi det er bestemt at EM fra nå av skal arrangeres annethvert år, mot tidligere hvert fjerde.

Dette innebærer at det bare er seks uker mellom sommerens to store høydepunkter. Mange utøvere vil derfor prioritere EM mye lavere enn ellers, noen til og med droppe det.

Norges EM-, VM- og OL-vinner i spyd ser imidlertid på dette mer som en mulighet enn et problem.

- Målet mitt er selvsagt å vinne begge. Det er så lang tid mellom de to mesterskapene at det er mer enn nok tid både til restitusjon og treningsperioder sier han.

Pushes av Tero
Thorkildsen venter et knallhardt EM-oppgjør på Olympiastadion i Helsingfors, ettersom de aller fleste av verdens beste spydkastere holder til i Europa. Og alle setter pris på å konkurrere i Finland.

Som så mange ganger før betrakter han sin gode venn og mangeårige rival, finnenes egen Tero Pitkämäki, som sin argeste konkurrent.

- Tero er virkelig en flott fyr og konkurrent. Han liker alltid gode konkurranser, og inspirerer både meg og de andre til å prestere bra. Nå tror jeg dessuten han vil nyte stor fordel av treningssamarbeidet han har inngått med Jan Zelezny, sier Andreas Thorkildsen, som kan ta sin tredje strake EM-tittel når finalen går av stabelen torsdag 28. juni. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag