*Nettavisen* Sport.

Dette tror Schleck blir avgjørende

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Det er mulig at Contador har motoren, men hva med hjelperytterne hans?

28.06.11 10:15

- Det er en lang vei til touren. Det er mye jobb foran meg for at jeg skal kunne vinne den. Men jeg vet spesielt etter i fjor at jeg har potensial og kapasiteten til å vinne touren.

- Forberedelsen blir ganske lik som tidligere. Jeg har hatt suksess med de samme rittene de siste sesongene, derfor bruker jeg dem igjen, sa Andy Schleck til procycling.no på Mallorca i januar.

Klatreren fra Luxembourg har med andre ikke gitt opp den store drømmen. Drømmen om å kunne strekke armene i været på Champs-Élysées i den gule trøyen.

Han har deltatt tre ganger tidligere.

I 2008 var han og broder Fränk Schleck hjelperyttere for Carlos Sastre som vant touren for Bjarne Riis' Saxo Bank.

- Vi har et sterkere lag
De to siste sesongene har han blitt nummer to bak den «uslåelige» Alberto Contador.

Men i år tror Andy Schleck at tiden er inne for at han kan slå Alberto Contador for første gang i et etapperitt.

- Jeg ser at Contador har motoren til en giro-tour-dobbel, men det tror jeg ikke lagkameratene hans har. Vi får se hvor sterke de er i fjellene, men jeg tror mange av rytterne som var med ham i giroen er slitne. På vårt har ingen syklet giroen. Vi har et sterkere lag, der har jeg en fordel. Jeg tror det ikke, jeg er helt sikker på det, sier Andy Schleck selvsikkert til Le Quotidien.

Leopard-Trek-rytteren mener at Tour de France starter for alvor på etappen til Luz-Ardiden (12. etappe - 14. juli). Og han vet eksaktlig hvordan han skal komme seg trygt fram dit.

Konkurranse: Vil du vinne en racersykkel?

Annerledes oppladning
- For meg er Stuart (O`Grady) den viktigste. Han er alltid der for meg, slik Fabian (Cancellara) er der for Fränk. Det er hvordan rollene er fordelt. Det ble drillet i Sveits rundt, og laget er klart, forteller Schleck om rollefordelingene innad i laget.

- Hvordan er formen din i forhold til Alberto Contador?

- Det er alltid vanskelig å svare på det. Vi har alltid syklet forskjellige ritt, men jeg tror ikke han er uslåelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Da procycling.no møtte Andy Schleck på Mallorca fortalte han følgende om tour-forberedelsene.

- Vi kommer til å dra mer på treningssamlinger, ikke med laget, men med en mindre gruppe. Hvorfor ikke sjekke etappene to ganger? Kim Andersen er alltid ved min side, men til slutt er det jeg som må bestemme hvilken trening jeg trenger. Jeg kjenner når jeg er sliten, av og til må du ta avgjørelsen selv til å ta en hviledag.

Sterkt lag
Seks måneder senere er det meste på plass for 26-åringen.

- Ja, formen er god. Jeg var litt sliten da jeg kom hjem fra Pyreneene (treningssamling etter Sveits rundt, vår.anm.). Men jeg har hentet meg inn igjen, og tatt det rolig i det siste. Vekten er som den skal være, og jeg føler meg trygg.

- Jeg er mentalt og fysisk klar for touren, avslutter Andy Schleck.

PS! Det er ventet at Trek-Leopard vil offentliggjøre Tour de France-laget i løpet av tirsdagen. Men det ryktes at følgende ryttere står på listen: Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Linus Gerdemann, Maxime Monfort, Stuart O'Grady, Joost Posthuma, Andy Schleck, Fränk Schleck og Jens Voigt.

Les også: Disse sykler Tour de France

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.