BOSTON BRUINS -
VANCOUVER CANUCKS 8-1:

Vancouver ledet 2-0 i kamper etter de to første oppgjørene av Stanley Cup-finalen i NHL, men natt til tirsdag fikk kanadierne seg en real trøkk.

I den tredje finalekampen ble det et sviende 8-1-tap mot Boston. Dermed er det igjen helt åpnet om hvem som skal stikke av med det gjeve trofeet.

Etter en målløs første periode, løsnet det skikkelig for vertene i midtperioden.

- Dette var flaut
Scoringer av Andrew Ference, Mark Recchi, Brad Marchand og David Krejci sørget for at det sto 4-0 med 20 minutter igjen og alt da var mye avgjort.

I den siste perioden fortsatte målfesten og mål av Daniel Paile, Mark Recchi, Chris Kelly og Michael Ryder sørget for at det ble en overlegen seier.

Danske Jannik Hansen scoret trøstemålet for Vancouver 13 minutter og 53 sekunder ut i sluttperioden.

- Fortsatt 2-1 til oss. Heldigvis så har ikke sammenlagtstillingen noe å si. Du ønsker aldri å tape 8-1, det er flaut på dette tidspunktet i sesongen, sier Vancouvers Kevin Bieksa til ESPN.

- I playoffspillet så er et tap et tap. Uansett om du taper i ekstraomganger, eller på den måten vi gjorde i dag, legger Vancouver-trener Alain Vigneault til.

- Er tilbake
Boston var ett mål unna å tangere rekorden for antall mål i en sluttspillkamp på ni fulltreffere, som ble satt av Detroit helt tilbake i 1936.

De åtte målene som Vancouver måtte se gli inn i nettet natt til tirsdag var også det høyeste antall scoringer i en sluttspillkamp siden 1996.

Ikke verst, med tanke på at Boston spilte sin første Stanley Cup-finale på hjemmebane på 21 år.

- Nå er vi på vei tilbake. Det handler om å ta babysteg. Om vi vinner den neste kampen, vil jeg være mer komfortabel med å si at vi virkelig er tilbake, sier Bruins-målvakt Tim Thomas.

Sisteskansen vartet opp med 40 redninger på de totalt 41 skuddene som ble avfyrt mot ham.

Neste finalekamp spilles allerede onsdag. Da også i Boston.

HTML EMBED