ANNECY-SEMNOZ/OSLO (procycling.no): Christopher Froome var aldri skikkelig truet i årets Tour de France.

Briten virket best fra start til mål, og etter å ha ridd av stormen på den siste etappen i Pyreneene, var det få som trodde Sky-rytteren kunne miste seieren.

Slik gikk det heller ikke, og Froome vinner til slutt årets Tour de France med fem minutter og tre sekunder på colombianske Nairo Quintana.

Gikk næringstom
Men selv om han hadde kontroll så godt som hele rittet, var det noen dager der Froome ikke var like dominant som vanlig i fjellene. Opp Alpe d’Huez gikk han på den samme næringssmellen som for fem år siden, og han ble også frakjørt av Contador i sidevinden på den 13. etappen.

Les også: - Jeg lærte en viktig lekse

På pressekonferansen etter å ha sikret seg seieren, spurte en journalist hva som var Froomes verste øyeblikk i årets Tour de France.

- Det var nok på Alpe d’Huez da jeg kjente at jeg var tom for næring. Det er en grusom følelse, sa Froome i blant annet procycling.nos nærvær.

- Dersom du har holdt på med sykling eller annen utholdehetsidrett, vet du hvordan det kjennes ut når du ikke har mer krefter igjen. Så ser man at det er fem kilometer igjen og du vet det går oppover, og du ikke har mer igjen. Det er tungt mentalt. Heldigvis hadde jeg Porte der og han ga meg mye motivasjon til å fortsette.

Froome tapte over minuttet til Rodriguez og Quintana, men parkerte Contador nok en gang.

Les også: - Jeg har også blitt sviktet av sporten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er en del av skjønnheten
Folkehavet oppover de legendariske bakkene har flere ganger sørget for at rytterne har slengt ut armen for å få vekk de innpåslitne, og ofte lettkledde, tilskuerne.

- Har din største motstander de siste dagene vært 1000 galinger som løper langs løypen?

- Nei, det er touren. Det er en del av skjønnheten til touren at folk kommer nært innpå oss og skaper stemning langs løypen. Det gjør det litt vanskelig for oss. Noen ganger må vi dytte dem når vi ikke har politiet med oss, men det er en av tingene som gjøre touren så spesielt: De store folkemengdene langs løypen.

Nå gjenstår bare parademarsjen i Paris. En haug av tilskuere vil møte opp også da, men denne gangen innenfor gjerder.

Chris Froome vil bli hyllet på Champs-Élysées. Forhåpentligvis slipper vi å høre buingen som har runget opp flere fjellsider i årets Tour de France.

- Jeg tror at målgangen på Champs-Élysées blir enorm. Vi har alt sett alle som møtte opp langs veien i fjellene, men jeg tror den siste dagen i Paris er utrolig. Det er enda større.

Vi følger avslutningen av Tour de France LIVE:

HTML EMBED