Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var helt enormt

Jan Erik Aalbu var i den syvende himmel etter Sigurd Pettersens suverene hoppukeinnsats. - Dette er helt ubeskrivelig. At Sigurd skulle vinne allerede i år er fantastisk, sier hoppsjefen.

Aalbu var innerst inne rimelig trygg på at eleven skulle dra det hele i land, men innrømmer at han var svært spent før og under rennet. Etter at Sigurd Pettersens fenomenale innsats i finalen, kunne sjefen slippe jubelen løs.

Svar på tiltale

- Det er helt ubeskrivelig at Sigurd vinner hoppuken i år. Det er hans andre verdenscupsesong. Ingen urutinerte skal vinne hoppuken, det er forbeholdt de aller største navnene. Og så går Sigurd hen og vinner. Helt fantastisk, jubler Aalbu.

At Norges nye skiyndling går hen og topper det hele med å vinne finalen gjorde dagen fullkommen. Selv om Sigurd Pettersen ikke klarte å kopiere Sven Hannawalds bragd fra to år tilbake med fire enkeltseiere, er det en fantastisk prestasjon å vinne tre av rennene. Det har bare skjedd tolv ganger før.

- Det største av alt er jo at han vinner i dag også. Jeg var litt engstelig på forhånd - men Sigurd gir jo virkelig svar på tiltale. Bischofshofen er jo en bakke for ham, men han var uheldig med forholdene. Likevel klarer han det - det er helt suverent.

Større enn OL og VM

- Jeg vil gjenta det jeg har sagt før at å vinne hoppuken er en større prestasjon enn å vinne OL og VM, selv om prestisjen kanskje ikke er den samme, sier Aalbu.

Etter tirsdagens avslutningsrenn gikk turen direkte til München for Pettersen og Aalbu. De to drar hjem til Norge i morgen, hvor hoppukevinneren skal hvile seg frem til neste helg.

- Sigurd skal få lov til å stå over helgens renn. Vi feilet i fjor med å kjøre ham for tøft, og har lært av det. Nå skal han slappe av hjemme frem til Zakopane.

- Men før det blir det vel en aldri så liten feiring?

- Det blir nok ingen stor fest. Men en liten markering må vi vel kunne tillate oss, ler hoppsjefen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter