RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var helt rått

Sist oppdatert:
Nå er det din tur til å utfordre skjebnen.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Torsdag fikk Nettavisen muligheten til kaste seg utfor i Oslos storbakke, Holmenkollen.

Skiforeningen har festet en vaier øverst i bakken og ned til bunnen, slik at publikum også kan få muligheten til å kjenne hvordan det er å suse ned storbakken.

Den 350 meter lange ferden vil være tilgjengelig for grupper og bedrifter fra og med denne helgen, og en tur ned hoppbakken vil koste rundt 590 kroner.

- Det er trygt
Om du liker et lite «kick» er turen ned absolutt å anbefale. Ikke bare vil du få kjenne hvordan flyfølelsen ned Kollen er, du vil også få med deg den herlige utsikten.

Ja, om du klarer å slappe av, da.

Generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier sier til Nettavisen at selv en av Norges tøffeste hoppere, Tom Hilde, var smånervøs for å kaste seg ut på denne måten.

- Tom Hilde har prøvehoppet her, og sa det var mye skumlere enn å hoppe på ordentlig i Holmenkollen, sier hun til Nettavisen.

- Men det er vel trygt?

- Det er trygt. Alt er godkjent av tivolitilsynet. Vi har med oss en teknisk ansvarlig som jobber med fallskjermhopping og andre type aktiviteter som minner om dette. Sikkerheten er noe vi har lagt stor vekt på, sier Lier.

- Det tar cirka 30 sekunder å komme seg ned, og da har man en hastighet på nærmere 60 kilometer i timen. Vi håper da å gi folk følelsen av hvordan det er å bevege seg nedover tilløpet for så å kaste seg utfor hoppbakken, fortsetter hun.

- Noe annerledes
Hun forteller at målet er å skape en unik opplevelse for publikum.

- Dette er noe vi har gledet oss til lenge. Vi har som ambisjon i Holmenkollen at vi skal skape unike opplevelser både med og uten ski på beina. Vi har lenge drømt om å få folk til å føle hvordan det er å hoppe i Kollen. Og da er dette den eneste hoppbakken i verden hvor man har fått etablert en sånn line, sier Lier til Nettavisen.

Den nye attraksjonen åpner som nevnt allerede denne helgen.

- Det koster da 590 kroner for å prøve linen i tillegg så får man adgang til Skimuseet og tårnet. Denne muligheten får folk allerede nå til helgen, forteller Lier.

- Hvem passer dette for?

- Jeg tror dette først og fremst blir en aktivitet for folk som bor i Oslo, som har lyst til å gjøre noe annerledes. Dette kan vi ikke ha installert hele tiden, så det blir spesielle dager vi har dette oppe å gå. Og så er det for grupper som kan forhåndsbestille, avslutter Lier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere