NEW YORK ISLANDERS - NEW YORK RANGERS 0-1 e.f.

Det var ikke lett å score mål i nattens lokaloppgjør mellom NHL-rivalene Islanders og Rangers.

Mye sto på spill i Nassau Veterans Memorial Coliseum på Long Island.

Ikke bare ligger det stor prestisje å vinne enhver av disse klassiske duellene. Denne sesongen kjemper de to naboene også en innbitt kamp om å ta seg videre til NHL-sluttspillet fra ligaens østre avdeling.

Og at det sto mye på spille var helt tydelig. Ingen av lagene maktet å slå hull på motstanderens forsvar i ordinær tid.

Først tre minutter inn i spilleforlengelsen falt avgjørelsen i den svært tette kampen. Og det var en back uten erfaring fra lignende oppgjør tidligere som måtte gjøre det.

Bra øyeblikk
Dan Girardi sto med bare ett mål fra tidligere i sesongen, og har totalt nettet 31 ganger på sju sesonger i NHL. Lørdagskvelden i Nassau ble brukt til å tilføye en svært spesiell scoring på statistikken.

- Det er en ganske kul følelse å score det målet. Et temmelig bra øyeblikk. Det var en fantastisk pasning. Dette sier mye om karakterstyrken i laget, beskrev matchvinneren ifølge NHL.com.

Girardi ble spilt fram av Derick Brassard, og avsluttet med et raskt håndleddsskudd.

Sjekk høydepunkter fra kampen i videovinduet under:

HTML EMBED

Verken Islanders-kaptein Marks Streit eller målvakt Jevgenij Nabolov klarte å stoppe backens offensive manøver. Brassard spilte i derbyet for første gang etter ankomsten fra Columbus Blue Jackets.

- Jeg har aldri spilt i en kamp som dette før. Det var helt uvirkelig, beskrev Brassard.

Ett Zucca-skudd
Mats Zuccarello Aasen spilte totalt 13.55 minutter av oppgjøret. Oslogutten sto for ett skudd på mål, men uten å overliste Nabokov.

New York Rangers tapte skuddstatistikken med 20-29. Målvakt Henrik Lundqvist stengte dog alle forsøk fra Islanders ute. Det fikk svensken sin fortjente ros for.

- «Hank» var grunnsteinen vår. Det var mange spillere rundt ham og pucker som skiftet retning overalt. Han ga oss muligheten og vi scoret til slutt, oppsummerte Rangers-trener John Tortorella.

Ett poeng skiller nå Islanders og Rangers på tabellen i Eastern Conference. Islanders har 47 poeng på 42 kamper, mens Rangers følger poenget bak med én kamp mindre spilt.