Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var ikke noe barnemat

Nordhaug ble beste Blanco-rytter i Liège-Bastogne-Liège.

Med sin 15. plass i søndagens Liège-Bastogne-Liège avsluttet Lars Petter Nordhaug (Blanco) årets vårsesong på oppmuntrende vis.

Nordmannen fortsatte den gode trenden fra Amstel Gold Race og Flèche Wallonne med å være Blanco-laget beste rytter i den svært krevende finalen. «La Doyenne» er den eldste av samtlige klassikere, men kanskje også den hardeste.

- Dette var ikke noe barnemat. Det var utrolig hardt. Likevel er jeg veldig fornøyd med å ta ut det maksimale, sier en sliten Nordhaug til TV2 etter rittet i belgiske Ans.

Blanco-laget spilte på nytt ut flere kort før de mest avgjørende partiene i rittet. Etter at lagkompis Tom Jelte Slagter prøvde å komme seg avgårde med 90 kilometer igjen til mål, timet Nordhaug sitt angrep til Saint-Nicolas. Men da hadde allerede det avgjørende bruddet med blant andre Joaquim Rodríguez (Katjusja) og Daniel Martin (Garmin-Sharp) revet seg løs.

- Jeg angrep på Saint-Nicolas da det var en gruppe foran. Da var det ikke så mye jeg kunne gjøre. Det var bra det hold til en fin plassering. Det viser at jeg har tatt noen steg siden i fjor. Det må jeg si meg fornøyd meg, konstaterer 28-åringen fra Nøtterøy.

Nordhaug hadde en problematisk oppkjøringen til Ardenner-klassikerne. Etter å ha slitt med både kneskader og sykdom overrasket han derfor mange med å prestere svært godt i Amstel Gold Race sist søndag, hvor nordmannen animerte finalen sammen med lagkompisen Bauke Mollema.

- De andre på laget hadde ikke beina i dag. Men jeg er fornøyd med prestasjonen, særlig med tanke på skadene og sykdommene jeg har hatt. Resultatmessig har jeg gjort mine beste klassikere. Det er litt surt at det ikke har holdt til en topp fem plassering, men jeg kan komme sterkere tilbake, sier Nordhaug.

Nå venter en velfortjent pause for Blanco-rytteren, før et høydeopphold i Spania med lagkompis Mollema som forberedelse til Tour de France.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken