RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var ikke planlagt

(Sirotti)
Sist oppdatert:
Contador overrasket alle på den åttende etappen i giroen.

Alberto Contador overrasket de aller fleste da han angrep opp til Tropea på den åttende etappen av Giro d’Italia.

Contador tok opp jakten på Oscar Gatto, men kom seg aldri opp. Det endte med andreplass, og fem sekunder til feltet for spanjolen. Med det tjente han 17 sekunder på de andre favorittene i giroen.

- Ikke planlagt
Saxo Bank-Sungard kjørte hardt med drøye tre kilometer igjen til mål. Allikevel var det ikke planlagt at Contador skulle angripe i den siste bakken.

- Det var ikke planen å angripe, sa Bjarne Riis til cyclingnews etter etappen.

- Planen var å bringe han til fronten de siste 3-4 kilometerne for å få han i sikkerhet. Men du kjenner Alberto (Contador, journ.anm.), når muligheten er der, tar han den. Det var ingen plan fra starten, men når muligheten byr seg, går du, du må ta den, fortsatte dansken.

På fredag klarte ikke Contador å følge Scarponi og de andre favorittene i finalen. Han mistet ikke tid, men var aldri med i kampen om bonussekunder. Det har fått noen til å tro at Contador stakk fordi han var skuffet med prestasjonen på den syvende etappen.

- Gårsdagen (fredag, journ.anm.) var spesiell, og klatringen var ikke hard nok. Han bestemte seg for og bare følge. Normalt ville han gjort det i dag også, men når muligheten byr seg tar man den.

Så muligheten
Også Alberto Contador uttalte etter etappen at det ikke var planen å angripe i den siste kneiken.

- Jeg så et godt øyeblikk til å rykke i dag (lørdag, journ.anm.). Jeg tok ikke mye tid, men bonussekundene var viktige, sa Contador.

- Det var ikke planen på morgenen. Jeg var i en god posisjon, og tenkte «hvorfor ikke?». Når jeg så luken, bestemte jeg meg for å gå solo til finalen, la «El Pistolero» til.

Søndag står årets første virkelige fjelletappe på menyen. Rytterne skal over vulkanen Etna to ganger, og for første gang vil vi nok se favorittene angripe hverandre.

Les også: Vulkan truer Giro d'Italia

procycling.no følger den niende etappen av Giro d'Italia LIVE fra første tråkk. Starten går 12.40.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere