Det nærmer seg to år siden Aksel Lund Svindal (28) sist vant et verdenscuprenn i utfor. Det nærmeste han har vært, er andreplassen i Lake Louise fire uker før jul.

Lørdag kjørte han den 3,37 kilometer lange løypa i Chamonix på 2.00,43 minutter. Det var over halvannet sekunder saktere enn Didier Cuche (36), som fortsetter å imponere i utfor.

Paris overrasket
Sveitseren vant utforrennet i Kitzbühel forrige helg og fulgte opp i Chamonix med å ta sin niende utforseier i verdenscupen.

Cuche forhindret dermed en sensasjonell seier til italieneren Dominik Paris, som kjørte ut som førstemann og beholdt ledelsen gjennom de 21 første startende.

Paris ble imidlertid slått grundig av Cuche. 67 hundredeler skilte vinneren fra den overraskende toeren. Klaus Kröll tok tredjeplassen, med 88 hundredeler svakere tid enn Cuche.

- Toppfarten er bedre
Selv om Lund Svindal ikke ble blant de ti beste i Chamonix, føler han at formen er på rett vei. Nordmannen endte på 14.-plass.

- Dette var mye bedre enn på trening. Jeg har ikke hatt den utforfarten jeg har villet ha, men har brukt treningen til å få ting i orden foran VM. Ting har ikke fungert helt på trening, men jeg gjorde noe annet i dag og var merkbart raskere. Noe småplukk er det å endre på, men toppfarten er bedre, sa Svindal til NTB.