RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var på hengende håret, Chelsea

Foto: Glyn Kirk / AFP
Sist oppdatert:
Benfica gjorde returkampen til en thriller.

CHELSEA - BENFICA 2-1 (3-1 SAMMENLAGT: Benfica presset voldsomt for å få en scoring i sluttminuttene. Etter at Javi Garcia utlignet til 1-1 fem minutter før slutt, var portugiserne nemlig bare ett mål unna avansement til semifinalen i Champions League.

Chelsea vant rett nok 1-0 i Lisboa, selv om Ramires ikke fikk det med seg, og dermed ville 2-1 til Benfica i London ha sendt de rødkledde videre på bortemålsregelen.

Det var en portugiser som avgjorde kvartfinaleduellen, men han spiller for Chelsea, ikke for Benfica. Raul Meireles hamret inn 2-1 på overtid, og 3-1 sammenlagt.

- Kan passe Chelsea bra
- Det var en tøff kamp. Vi startet ikke så bra, og ga dem troen på at de kunne vinne. Jeg er lettet over at vi har gått videre, sier Frank Lampard i et Viasat-sendt intervju.

Chelsea møter nå Barcelona i semifinalen.

- De er i angrepsposisjon mot Barcelona. Ingen venter at de skal slå dem ut. Det kan passe Chelsea bra akkurat nå, mener Viasats fotballekspert Rune Bratseth.

Chelsea tok ledelsen 1-0 da nettopp Frank Lampard scoret med et straffespark etter 21 minutter. Sjansen kom da Javi Garcia tok seg av Ashley Cole på ulovlig vis.

- Det er ingen tvil om den straffen. Han går rett i spilleren og er overhodet ikke interessert i ballen, konstaterte Vidar Davidsen, Viasats ekspertkommentator.

Påskefarger til Benfica
Bruno Cesar pådro seg gult kort for protester, og ble dermed andremann fra Benfica i dommerens bok i første omgang. Max Pereira gjorde som Cesar bare noen få minutter etterpå - han pådro seg gult kort for protester.

Etter 34 minutter ble også Javi Garcia vist det gule kortet. Det lå dermed i kortene - om dere kan unnskylde bildebruken - at det etter hvert også ville komme et rødt kort.

Det ble tildelt Maxi Pereira, som kom for sent inn i en takling av John Obi Mikel og dermed måtte forlate kampen fem minutter før pause.

Det gjorde jobben betydelig vanskeligere for bortelaget.

Javi Garcia skapte altså spenning i sluttminuttene, men Chelsea holdt unna. Benficas press kunne kanskje ha gitt et annet resultat dersom bortelaget ikke var så ivrig etter å protestere på dommeravgjørelser, men det vil man selvsagt aldri få svar på.

- Best i verden
Raul Meireles avgjorde kvartfinalen da han banket ballen opp i nettaket fra 16 meter etter en kontring på overtid.

Nå venter altså Barcelona. Frank Lampard innser at få har tro på at Chelsea spiller Champions League-finale i mai.

- Det er det beste laget i verden. Barcelona vil være favoritter, men vi har tro på oss selv. Men vi må prestere opp mot vårt aller beste, konstaterer Lampard.

I den andre semifinalen møtes Bayern München og Real Madrid. Det kan altså bli en helspansk finale. Finalen spilles i München 19. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere