Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var planen

Team Leopard Treks geniplan for Andy Schleck funket til punkt og prikke.

LE MONTIER-LES-BAINS (procycling.no): Det er lenge siden vi har sett en tourfavoritt angripe så langt fra mål som det Andy Schleck gjorde i dag.

Tankene dine går kanskje tilbake til Floyd Landis i 2006, men de to prestasjonene kan egentlig ikke sammenlignes. Landis var egentlig ute av det. Andy Schleck var fremdeles inne i det, men han sitter nå helt der fremme.

På pressekonferansen etter etappeseieren forklarte han at det hele var planlagt før etappen.

- Vi gjorde akkurat hva vi planla før etappen. Alt gikk akkurat slik vi ønsket, sa en tydelig medtatt Leopard-rytter.

- Jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å prøve. Jeg måtte prøve, og det ble en stor suksess for meg.

Ser framover
En journalist konfronterte yngstebror Schleck med hendelsene fra i fjor og det faktum at Alberto Contador tapte vel mye tid.

- Nå er Contador ute av ritttet, sa journalisten.

Andy var ikke enig.

- Han er ikke ute av rittet. Jeg tenker ikke på det, jeg jobber for gult. Det er målet mitt. Jeg er veldig glad for å vinne i dag, men jeg ser mot framtiden og den gule trøya, slo vinneren fast.

Etter å ha fått uvurdelig hjelp av lagkamerat Maxime Monfort og Quick Step-rytter Dries Devenyns, satte han til slutt inn støtet selv med over en mil igjen til toppen av legendariske Gol du Galibier.

En hard kamp
Etter målgang var han tydelig medtatt og fikk hjelp av faren for å holde seg på beina.

- Det er sånn det er etter 60 kilometers kamp. Jeg ville ha alle sekundene jeg kunne få, fordi hvert sekund er viktig. Derfor var jeg så sliten som jeg var da jeg kom i mål, forklarte 26-åringen.

På det meste hadde Schleck over fire minutter på gruppen med sammenlagtleder Thomas Voeckler, samt de øvrige favorittene. Avstanden krympet jo nærmere mål han kom, men likevel fikk han over to minutter på sine argeste konkurrenter.

Luxembourgeren var ikke skuffet over at den gule trøyen glapp med 15 sekunder.

- Nei, jeg er ikke skuffet i det heletatt, forteller han, før han fortsetter: - Det er en ny etappe i morgen og en dagen etter det igjen. Jeg har to dager igjen på å ta den gule trøya. Jeg skal gjøre alt for å klare det.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (21. juli) :

I dag skal syklistene over Col du Galibier. Hvor mange år er det siden denne stigningen for første gang var med i Tour de France?

1) 75 år

2) 100 år

3) 110 år

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Kommentarer til denne saken