Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var skuffende av Thor Hushovd

Nordmannen overrasket tidligere lagkamerat negativt på den sjette etappen i Dauphiné.

Den sjette etappen ble sett på som en etappe hvor spurterne, deriblant Thor Hushovd, skulle kjempe om seieren.

Så skjedde ikke. Hjemmehelten Thomas Voeckler stjal showet med seier fra en firemannsgruppe, 46 sekunder foran hovedfeltet hvor Edvald Boasson Hagen spurtet først over målstreken.

Der var det ingen Hushovd.

Les også: Hushovd frakjørt igjen

Falt av 27 kilometer fra mål
Han var ikke sterk nok til å følge hovedfeltet da Omega Pharma-Quick Step og Tony Martin skrudde opp farten i flere småbakker for å hente bruddet. Det sa stopp for nordmannen 27 kilometer før mål, i en av de mange ukategoriserte bakkene.

- Dette var skuffende. Han var en av forhåndsfavorittene til etappeseieren og viste positive tegn på torsdagens etappe. Da er det dumt at han ikke henger med i dag, sier TV2s sykkelkommentator Mads Kaggestad til procycling.no.

- Veldig overraskende at han slapp
Kaggestad kjørte sammen med Hushovd i sykkelfeltet da begge var profesjonelle i Crédit Agricole, fra og med 2003 til og med 2007.

- Det var veldig overraskende at han måtte slippe. Torsdag kjørte han på lette og fine gir og så frisk ut. Det var sånn han gjorde det tidligere da han var i kanonform. Det var jo full strekk i feltet, og Hushovd satt langt fra i bakerste gruppe opp fjellet, utdyper Kaggestad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd trillet i mål på 96.-plass, 9’46 bak etappevinner Thomas Voeckler. At tidsavstanden ble så stor på de siste 27 kilometerne er ikke viktig, mener Kaggestad.

- Slik jeg kjenner Thor tar han det heller litt med ro når han er sliten og det ikke går helt veien. Da sparer han seg heller til senere etapper.

Krisemaksimerer ikke
Til slutt satt 54 ryttere igjen i hovedfeltet hvor Boasson Hagen spurtet inn til femteplass på etappen. Det gjør at Kaggestad ikke svartmaler situasjonen.

- Det var tydelig en tøff etappe når såpass få satt igjen i finalen. Det var ingen tvil om at det ble kjørt hardt i feltet. Likevel trodde jeg Hushovd ville sitte der etter formen han viste på torsdagens etappe.

Nedtur etter positive takter torsdag
På torsdagens etappe jobbet han hardt for BMC Racing Team i forkant av det avgjørende fjellet opp til målstreken. Det gjorde Kaggestad positiv med tanke på å få se Hushovd i Tour de France. Nå er han ikke like sikker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dagens etapperesultat kan føre til at situasjonen rundt Thor og Tour de France blir mer usikker. Jeg håper han er i bra rute. Det så jo så bra ut i går, men han varierer veldig fra dag til dag. Nøyaktig hvordan fredagens etappe påvirker Tour de France-uttaket er vanskelig å si. Forhåpentligvis har Hushovd og BMC kontroll, avslutter Hushovds tidligere lagkamerat.

Det gjenstår to etapper i Critérium du Dauphiné. Begge er fjelletapper. Rytterne skal blant annet klatre legendariske Alpe d’Huez tidlig på lørdagens etappen. Der blir det viktig for Hushovd å vise at han er sterk nok til å gjøre en god jobb laget. Det kan bli tunga på vektskåla når BMC Racing Team velger de ni rytterne som skal sykle Tour de France for dem.

BMC Racing Team opplyser at Thor Hushovd ikke er tilgjengelig for en kommentar til procycling.no etter fredagens etappe.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken