RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var surt, Aksel

Foto: Afp / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Var hundredeler fra sin første seier i Wengen.

Aksel Lund Svindal har vunnet mer enn de fleste alpinister bare kan drømme om. Seier i utforrennet i Wengen er imidlertid noe han mangler fremdeles.

Lørdag gjorde han et nytt forsøk, men hundredelene var ikke på den norske alpinstjernens side, og han møtte til slutt nøye seg med en tredjeplass.

- Jeg tror jeg var den beste i S-svingen og inn mot målhenget på slutten. Det var der jeg kjørte best i dette rennet, og det var der jeg sikret plassen på seierspallen, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter målgang.

Sveitseren Patrick Kueng var sju hundredeler kjappere enn Lund Svindal og kunne puste lettet ut da han så at nordmannen var akkurat for sent ute.

Senere kom østerrikeren, Hannes Reichelt, og snek seg inn mellom Lund Svindal og Kueng. Reichelt var i mål ett hundredel foran nordmannen.

Fra tidligere er åttendeplass Kjeller-guttens beste plassering i Wengen og sånn sett kan han nok se seg godt fornøyd med lørdagens prestasjon.

Pallplasseringen gjør også at Lund Svindal styrker sin posisjon i sammendraget i verdenscupen.

Kjetil Jansrud fikk ikke helt klaff og endte som nummer 12. Han var 0,79 sekunder bak vinneren.

Lørdag ble starten flyttet ned på grunn av kraftig vind på toppen, så i stedet for 4422 meter var traseen som ble brukt bare på 2882 meter.

Det gjorde at det ble et mye tettere renn enn det ellers ville ha vært, og det var nok ikke noen fordel for Svindal at han ikke fikk kjørt full løype.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere