N.Y. ISLANDERS - N.Y. RANGERS 1-2:

NEW YORK (Nettavisen): John Tavares og hans New York Islanders kom til onsdagens kamp på Yankee Stadium med vissthet om at disse 60 minuttene kunne redusere avstanden til New York Rangers til sju poeng eller øke den til elleve poeng.

Det ble det siste.

- Små marginer
Islanders tok ledelsen, men Mats Zuccarello og Derick Brassard samarbeidet med å jobbe pucken fram til Benoit Pouliot, som utlignet bare 40 sekunder etter Brock Nelsons 1-0-mål.

4,36 minutter ut i tredje periode satte Dan Carcillo inn sitt andre mål som en New York Ranger og ble med det matchvinner.

- Det er klart dette var viktige poeng for oss. Alle kamper nå er viktige, så dette smakte godt, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

New York Rangers beholder andreplassen i Metropolitan Division og har nå fire poeng ned til den usikre fjerdeplassen.

- Dette var viktig. Det var en tøff match. De kom ut med full fart i første periode, men så kom vi tilbake i matchen. Jeg synes vi gjør en god kamp. Det var to gode keepere her, og da blir det små marginer som avgjør, mener Zuccarello.

- Var det tyngre å komme i gang i kulda i dag enn mot New Jersey på søndag?

- Ja, litt, men det er sånn det er. Jeg synes vi hever oss veldig bra i de to siste periodene.

- Det så ut som det våknet av baklengsmålet?

- Ja, og vi hadde litt flaks som fikk en rask utligning, så vi ikke lå under etter andre periode.

Zuccarello bidro altså med en assist og har nå 15 mål, 23 assists og 38 poeng på 54 kamper denne sesongen.

- Ja, det var en «lucky bounce» (heldig sprett, red.anm.), som de sier her. Jeg følte at det gikk bra i dag.

Se høydepunkter fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Fortsatte i tredjerekka
Mats Zuccarello spilte igjen i tredjerekka, med Derick Brassard og Benoit Pouliot. I første periode utmerket ikke oslogutten seg nevneverdig, annet enn ved å pådra seg en tominutters utvisning. Islanders vant skuddstatistikken 10-6 i en åpningsperiode som var betydelig tammere enn i Rangers' forrige kamp her på Yankee Stadium, 7-3-seieren mot New Jersey Devils.

Matchen våknet til liv i andre periode, ikke minst fordi Islanders økte innsatsen.

Det var derfor veldig fortjent da Brock Nelson sendte Islanders i ledelsen med sin scoring 1,27 før andre periode var slutt, assistert av Matt Donovan og Cal Clutterbuck.

Islanders klarte ikke å holde på 1-0 særlig lenge.

Mats Zuccarello bidro til utligningen da han sendte en puck foran mål for styring, som Derick Brassard klarte å få fram til Benoit Pouliot, som styrte den i mål bak en utspill Jevgenij Nabokov til 1-1. Dette var også resultatet etter to perioder.

I tredje var Rangers det toneangivende laget og vant skuddstatistikken 14-6. Det bidro også til seiersmålet til Dan Carcillo.

Zuccarello spilte drøyt 15 minutter. Normalt ønsker Zuccarello mer istid enn det, men i Bronx-kulden var det i grunnen greit å sitte litt på sidelinjen.

- Det er varmt på benken, vet du, så det er der man vil være, fleiper Zuccarello.

Holdt stjernene i sjakk
Rangers er på papiret det beste laget, men Islanders har den beste rekka. John Tavares er nummer to i NHLs poengliga, mens høyreving Kyle Okposo er inne blant topp 10 og venstreving Thomas Vanek også er blant de 30 beste poengplukkerne.

Rangers holdt stjernetrioen i sjakk hele matchen.

23 år gamle Tavares har vært en kjendis i Canada i bortimot et tiår. Han var et enormt talent, og ble også tatt først i draften for fem år siden.

Han har produsert om lag et poeng per kamp i snitt de to siste sesongene, men har denne sesongen løftet seg til et nivå som nærmer seg Sidney Crosby. Begge to blir for øvrig å se når Norge spiller sin første kamp under de olympiske lekene i Sotsji.

Rangers' trener Alain Vigneault mener utligningen til Pouliot var veldig viktig.

- Det målet Pouliot scoret på tampen av andre periode, tror jeg virkelig hjalp oss resten av kampen.

Den tidligere Vancouver Canucks-treneren liker utviklingen som Rangers viser i hans første sesong i klubben.

- En av de tingene vi har forbedret, er at vi forsvarer oss bedre på bestemte områder. Måten vi forsvarer oss på gjør oss i stand til å kjøre raskere overganger. Vi får brukt farten vår, og den er et viktig våpen for dette laget. Vi har mange raske spillere som kan presse motstanderne bakover, og jeg synes vi bruker denne styrken bedre nå, sier Vigneault.

Kjemper om sluttspillplass
Rangers ligger på andreplass i Metropolitan Division, hvor de tre beste er sikret en plass i sluttspillet. Nummer fire og fem må kjempe med nummer fire og fem i Atlantic Division om to wild card-plasser.

Islanders befinner seg på åttende- og sisteplass i samme divisjon. Nå er avstanden opp til sikker sluttspillplass åtte poeng, som utgjør et vanskelig nok hinder i seg selv. I tillegg må Islanders passere fem lag for å komme dit.

Se tabellene her.

HTML EMBED