Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil BMC vinne neste år

Storlaget med vanvittige mål etter mislykket sesong.

BMC Racing Team er et av sykkelsportens aller rikeste og har hentet stjerne på stjerne.

Fire tidligere verdensmestere, Alessandro Ballan, Cadel Evans, Thor Hushovd og Philippe Gilbert, var i stallen i fjor, men laget har underprestert enormt.

Tredjeplass i Giro d’Italia, én etappeseier i treukersrittene og Tejay Van Garderens seier i Tour of California er det laget kan se tilbake på av gode resultater.

Hårete mål
I de store klassikerne har laget knapt vært å se, noe som ikke er godt nok for et lag med så mye penger.

Denne helgen er laget i Sveits for lagpresentasjon, og det er liten tvil om at laget har satt høye ambisjoner foran neste sesong.

- Dette laget vant 21 ritt og verdensmesterskapet i fjor, og vi vant 30 ritt i et år vi kaller mislykket, sier sportsdirektør Allan Peiper.

- Neste år satser vi mot 40 seirer, seier i en endagsklassiker, en Grand Tour, lagtempoen i VM og beholde vår plass blant de tre beste UCI-lagene.

Glad Gilbert
Én av de som skuffet denne sesongen var fjorårets verdensmester Philippe Gilbert. Neste år vil han satse på Milano-San Remo, som takket være en løypeendring kommer til å bli enda hardere neste sesong.

- Jeg var glad for å se at San Remo nå passer meg bedre, og jeg vil fokusere mot det, sier Gilbert ifølge cyclingnews.com.

- San Remo er et ritt jeg elsker, og jeg ville elsket å vinne det. Jeg har vært på podiet der noen ganger, så jeg er overbevist om at jeg kan vinne det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Evans til Italia
Cadel Evans håper også på suksess på de italienske veiene. Han vil bedre årets tredjeplass i Giro d’Italia.

- For meg handler det om å være i form i giroen.

I år var giroen et sekundært mål for australieren, som i hovedsak rettet fokus mot Tour de France. Der gikk det derimot elendig.

- Giroen var bra, men touren var dårlig. Jeg vant ett ritt. Det er skuffende, men det motiverer meg til å jobbe hardt. Når man er vant til å vinne mye, forventer man mer, sier 36-åringen ifølge cyclingnews.com.

Thor Hushovd vil nok en gang gjøre det han kan for å oppfylle sin store drøm, nemlig vinne Paris-Roubaix.

Van Garderen for Tour de France
Greg Van Avermaet, årets beste belgiske syklist, ønsker å ta steget opp blant de aller beste i de store klassikerne.

Les mer: «Jeg vil heller vinne en klassiker»

Alt tyder på at det er Tejay Van Garderen som blir BMCs mann for sammendraget i Tour de France. Amerikaneren ble nummer fem i fjor, men klarte ikke å leve opp til de høye forventningene i år. På hjemmebane viste imidlertid unggutten at han kan klatre fra de fleste.

Før neste sesong har BMC signert Ben Hermans, Darwin Atapuma, Silvan Dillier, Peter Stetina, Peter Velits og Rick Zabel.

Ut forsvinner Marco Pinotti, Ivan Santaromita, Matthias Frank og Adam Blythe.

Kommentarer til denne saken