RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette vil Gerrard oppleve igjen

Foto: Filippo Monteforte (AFP)
- Champions League må være hovedmålet, mener Liverpool-kapteinen.

Årene etter Liverpools Champions League-triumf i 2005, da laget skapte «mirakelet i Istanbul» ved å hente opp Milans 3-0-ledelse og avgjøre finalen på straffesparkkonkurranse, har vært preget av både oppturer og nedturer.

Mest nedturer, må det kanskje sies.

Laget vant riktignok FA-cupen i 2006, og endte på andreplass i ligaen i 2009, men utenom det har det vært langt mellom høydepunktene på Merseyside, og verken i 2010 eller i år klarte klubben å kvalifisere seg til mesterligaen.

- Vil ha sølvtøy
Men med Kenny Dalglish ved roret har tonen blitt en annen.

Plutselig er det optimisme som preger laget igjen, og spillere som Luis Suárez og Andy Carroll har allerede vist at de kan bli solide nøkkelspillere på veien tilbake mot toppen av europeisk fotball.

For det er nettopp dit de skal, forklarer kaptein Steven Gerrard, som akkurat nå befinner seg i Kragerø på John Arne Riises fotballskole der.

- Jeg ville ikke likt noe annet bedre enn å lede guttene til litt sølvtøy neste år, sier midtbanestjernen i et intervju med klubbens egne nettsider.

- Å komme seg til Champions League skal være hovedmålet. Av økonomiske grunner er det viktig, men det er også den største turneringen på klubbnivå som enkeltspillerne kan være med på, forklarer Gerrard.

- Kan ta tid
Han drømmer om å gjenopplive Liverpools suksesser i den gjeveste europacupen.

- Vi har hatt noen fantastiske kvelder på Anfield gjennom årene i den turneringen, og alle sammen ønsker å se de kveldene komme tilbake, sier Gerrard, og vil nok ikke si noe på om laget kommer seg helt til finalen nok en gang.

Likevel advarer 31-åringen om at det kan ta tid.

- Jeg vil ikke øke forventningene ved å si at det definitivt vil skjer. Det ville være dumt av meg å øke forventningene mer enn hva de allerede er, de stiger i Liverpool ved starten av hver eneste sesong, sier Gerrard, som likevel ikke skjuler at han er optimistisk på sitt eget lags vegne.

- Nå blir Kenny (Dalglish) her, og med noen få signeringer er jeg sikker på at det vil gå gjennom taket.

- Klar til sesongstart
Sist sesong var Gerrard mye skadeplaget, men midtbanestjernen håper og tror at han vil være i full form når sesongen starter i august.

Håpet er å være klar når laget går i gang med trening etter sommerpausen.

- Jeg har gått gjennom behandling, og forhåpentligvis er jeg klar og tilgjengelig etter en god pause. Klar for å jobbe under Kenny, sier 31-åringen.

Sist gang Gerrard var i aksjon på banen, var da Liverpool slo Manchester United 3-1 i mars. Men dersom spilleren er tilbake i trening når laget samles i begynnelsen av juli, som han håper på, har han tid til å finne kampformen igjen.

- Da har jeg seks uker på meg til å nå kampform, så når ligaen starter håper jeg på å være i god form, sier Gerrard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere