Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil Sky gjøre mer av neste år

Sky tok 16 seirer mindre i år enn i fjor.

Mange regner Team Sky som verdens beste sykkellag.

Britene har blant annet vunnet Paris-Nice, Critérium du Dauphiné og Tour de France de to siste årene.

I tillegg har de vært høyt oppe i både Giro d’Italia og Vuelta a España. I fjor hadde de sågar seiersmaskinen Mark Cavendish på laget. Det resulterte i 51 seirer, inkludert sammenlagtseirer. I år ble det «kun» 35 seirer.

Det vil si at de i år var det tredje mestvinnende laget, sammen med Cannondale. I fjor tronet de på toppen sammen med Omega Pharma-Quick Step.

Skal bli bedre
Kurt Asle Arvesen er coach i Sky og sier at de allerede er godt i med å evaluere årets sesong.

- Vi har allerede sett på hva vi kan forandre på før neste sesong, sier eresfjordingen til procycling.no.

- Vi, som alle andre, prøver alltid å bli bedre. Det viktigste for oss neste år er helt klart Tour de France. I tillegg skal vi prøve å vinne så mange ritt som mulig.

Sky har kanskje dominert de store etapperittene de to siste årene, men betegnelsen «verdens beste sykkellag» stemte ikke helt i år.

- Vi tapte lagrankingen i World Touren helt på slutten mot Movistar. Den skal vi prøve å vinne neste sesong.

Les osgå: Rasch forlenger med Sky

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Toner ned klassikersatsingen?
Før årets sesong satset Sky knallhardt mot brosteinsklassikerne i april, men verken i Flandern rundt eller Paris-Roubaix gikk det som de hadde håpet.

Sky, som var så dominante hver gang det gikk oppover, hadde nemlig ikke sjanse til å utfordre en rytter som Fabian Cancellara.

- Det ble mye sykdom rett før Flandern, og vi visste allerede på forhånd at det kom til å bli vanskelig å slå de store stjernene. Vi hadde ikke en Cancellara eller en Sagan på laget, men et bredt lag.

Arvesen bedyrer likevel at laget var i kanonform. Flere har ment at Sky bommet med opplegget da de satset på treningsleir i høyden fremfor ritt i forkant av rittene.

- Neste år toner vi kanskje ned satsingen litt, men vi kommer likevel til å forberede oss så godt vi kan. I tillegg har vi en ung tropp, som da har fått ett år mer med erfaring.

Team Sky starter oppkjøringen til neste sesong med treningsleir tidlig i desember. Frem til det har rytterne ferie.

Kommentarer til denne saken