CHICAGO BLACKHAWKS - DETROIT RED WINGS
3-2 e.str:

En skal ikke gå mange år tilbake i tid for å huske at Detroit Red Wings hadde en suveren posisjon i NHLs Central Division, og ofte hevdet seg best av samtlige lag i Western Conference.

Den gangen var rivalen Chicago Blackhawks bare et av de mange lagene som ønsket å bli som Red Wings.

Men nå har flisa definitivt snudd. Chicago sanker mer poeng enn noe annet lag i NHL, mens Detroit må kjempe for i det hele tatt spille annenfiolin i Central Divsion, én av tre geografiske divisjoner, i NHLs vestre avdeling.

Med hele 66 poeng på 40 kamper er Illinois-mannskapet nå hele 21 poeng foran Red Wings. 18 poeng skiller ned til divisjonens nest beste lag, St. Loius Blues. Det betyr at Chicago allerede har vunnet Central Divsion i denne sesongens grunnspill.

Jevnere enn sist
Nattens knepne 3-2-seier til hjemmelaget i Chicago bare forlenget trenden. Riktignok måtte det straffer til for å skille lagene denne gangen.

Det til stor forskjell fra forrige oppgjør, da Blackhawks ydmyket erkerivalen med å vinne 7-1 i bilbyen i Michigan.

- Dette var vel enda en av de kampene der vi ikke slapp opp på innsatsen, og fant en måte vinne på. Vi kommer bare til å fortsette. Jeg tror det er det aller viktigste, sa Chicago-kaptein Jonathan Toews etter kampen.

Han sto for 2-2-scoringen. Den sikret Blackhawks forlenget spilletid med bare tre minutter igjen av tredje periode.

- Nå tok vi divisjonsseieren og sikret oss hjemmebanefordel (i to sluttspillrunder). Dette viser hvor sultne vi er og at vi er veldig motiverte for å bli bedre hver eneste kveld, tilføyde Toews.

Uvant trøbbel
For Detroit fortsetter den uvante kampen for å komme seg med til sluttspillet. Laget har kvalifisert seg 21 ganger på rad. I skrivende stund ligger Red Wings på den åttende og siste plassen som gir sluttspill for lag i Western Conference.

Bare to poeng skiller ned til Dallas Start på niendeplass. Texas-laget har dessuten spilt én kamp mindre.

- De finner en måte å score flere mål en oss, oftere enn oss. Laget deres har bedre bredde enn vårt. Det er det ingen tvil om, konstaterte Red Wings-trener Mike Babcock etter sesongens fjerde tap av fire mulige mot rivalen.