RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dæhlie fortsatt større enn Northug

STØRRE: Bjørn Dæhlie er den største, skal vi tro Nettavisens spørreundersøkelse.
STØRRE: Bjørn Dæhlie er den største, skal vi tro Nettavisens spørreundersøkelse. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det viser en undersøkelse utført for Nettavisen.

Under siste del av VM i Falun gjorde Ipsos MMI en spørreundersøkelse for Nettavisen, der vi skulle prøve å se nærmere på statusen Northug har i Norge, og hvordan han står i forhold til en av Norges største langrennshelter.

Den eldste forsatt størst
Det første vi prøvde å finne ut var om Northug nå var større en ski ikonet Bjørn Dæhlie. Flesteparten er enige om at Dæhlie fortsatt er den beste.

Resultatet så slik ut:
Northug: 24 prosent
Dæhlie: 51 prosent
Vet ikke: 25 prosent

Vi ringte opp noen eksperter og lot de ta en kikk på resultatene. Odd-Bjørn Hjelmeseth tror at prestasjonene til Dæhlie under OL er med på å øke hans popularitet.

- Dette blir to utøvere fra to forskjellige epoker, men Bjørn har flere OL-gull enn Petter. Folk er veldig glad i OL, sier Hjelmeseth til Nettavisen.

Samtidig var Dæhlie en utøver det aldri skjedde noe kontroversielt rundt, og han var godt likt av alle. Men slik statusen er nå er det ingen tvil hvem som er den største stjernen akkurat nå, mener Hjelmeseth.

- Petter har blitt en voksen herremann, sier Hjelmeseth.

- Bjørn hadde nesten bare positive oppslag, mens Petter har hatt litt forskjellige. Men tenker man status i media er det ikke tvil om hvem som er størst. Det Petter gjorde i Falun var helt rått, forteller Hjelmeseth.

- Minnene av Dæhlie sitter dypt
Anders Aukland kjenner godt til norsk langrenn, og mener Dæhlie var stor når interessen for langrenn var større.

- Det er nok veldig vanskelig å overgå Dæhlie. Bjørn var en ekstremt bra utøver over lang tid, og det som skjedde på 90-tallet og under OL i Lillehammer med norsk langrenn var stort for enhver nordmann, forteller Aukland til Nettavisen. 

Likevel tror Aukland at Northug kan bli større om noen år, og at kommende generasjoner kommer til å huske Petter som en legende.

Anders Aukland tror Northug kan bli størst.

- Det er vanskelig å sammenligne, men Dæhlie er et ikon og blir vanskelig å slå. Men han er godt på vei, og kanskje om noen år vil kommende generasjoner ha samme forhold til Petter, som jeg og min generasjon har til Dæhlie. Petter kommer til å ha en stor status når han legger opp, sier Aukland. 

- Petter har blitt voksen
Vi sjekket også ut om folk har fått et bedre inntrykk av Northug etter maktdemonstrasjonen i Falun.

Resultatene så slik ut:
Ja: 49 prosent
Nei: 33 prosent
Vet ikke: 18 prosent

Hjelmeseth tror at de gode resultatene og holdningene til Petter har hjulpet.

- Han har oppført seg som en voksen herremann under VM. Han kom ikke med noen «breiale» kommentarer, og det som kom var medieskapt. Han framstod fantastisk bra under VM, og svarte godt på de kritiske spørsmålene som kom, sier Hjelmeseth.

Aukland er også enig i mye av det Hjelmeseth sier, og legger til at folk har lagt merke til at Petter har reist seg fra den tøffe tiden.

- Det han har gjort i år er helt rått. Han har vist at han er en stor idrettsmann og at han har reist seg fra den tøffe våren han har hatt. Det er noe folk har lagt seg merke til, avslutter Aukland.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere