Tirsdag ble det klart at José Mourinho overtar som ny hovedtrener i italienske Roma neste sesong. Det skjer kort tid etter at han fikk sparken i Tottenham.

Ansettelsen har ikke gått upåaktet hen og mange er usikre på om den portugisiske manageren fortsatt har det som skal til for å lykkes i jobben.

Mourinho har de siste årene ledet Manchester United og Tottenham, men i begge de jobbene har 58-åringen mislyktes med å vinne de helt store trofeene.

Han vant riktignok Europa League og ligacupen med United i 2017, men Mourinho har ikke vunnet en ligatittel siden han vant Premier League med Chelsea i 2015.

LES OGSÅ: Mourinho-avtale sparer Tottenham for millioner

- Den verste av de verste

Tidligere Lazio-spiller Paolo Di Canio virker ikke å være overbevist om portugisernes kvaliteter. Han fyrer løs mot manageren i et telefonopptak.

- Dere har ansatt den verste av de verste, sier italieneren.

Ifølge nettstedet Football-Italia skal dette ha blitt sagt i en privat melding til en venn som holder med Roma, men opptaket har nå blitt lekket ut på Youtube.

- Jeg forstår at dere trengte et stort navn akkurat nå, men dette blir som å signere en spiller som er ferdig. Mourinho ønsket seg en jobb der han kunne tjene penger. Han har blitt sparket tre ganger de siste fire årene. Han har blitt sparket ut av klubbene på grunn av sin sin ufyselige væremåte, sier Di Canio videre.

Mourinho ble hentet inn til Tottenham som erstatter for Mauricio Pochettino, en mann som ledet londonklubben til Champions League-finalen i 2019.

LES OGSÅ: - Sparkingen kom som et sjokk for Mourinho

Denne sesongen har imidlertid Spurs slitt i ligaen og står i fare for å havne utenfor topp fire. Klubben røk også ut av Europa League på pinlig vis i åttedelsfinalen.

- Anti-fotball

Samtidig har det også ulmet rundt manageren på grunn av hans lunefulle humør og rapporter vil at det til at flere spillere var misfornøyd med Mourinhos oppførsel.

- Tottenham ga ham sparken på grunn av resultatene og hans manglende evne til å ta laget til neste nivå. De brukte masse penger på ham i to år, sier Di Canio.

- Med tanke på miljøet i Roma, så klarer han seg sikkert fint, men jeg må si at dere har fått den verste av de verste. Han er ferdig på alle tenkelige måter, sier han.

LES OGSÅ: Mourinho klar for AS Roma

Mourinho har også fått kritikk for sin defensive spillestil, noe Di Canio, som blant annet hadde en god periode i engelske West Ham som spiller, er enig i.

- Det han driver med er ikke en gang fotball, det er anti-fotball. Det kan jo hende at pressekonferansene blir morsomme. Kontroverser er bra teater. Men la meg si dette, hvis han skal bygge om laget, er dette det verste som har skjedd.

- Jeg kan si dette fordi Mourinho var favoritten min helt til for sju år siden. Jeg likte ham enda bedre enn Josep Guardiola, tordner italieneren videre.

Kontroversiell type

Når det gjelder Di Canio, er heller ikke han fri for kontroverser under sin karriere. 52-åringen har blant annet betegnet seg selv som en fascist i et intervju fra 2005.

LES OGSÅ: Derfor sier Rodgers nei til Tottenham

Under tiden i Lazio ble det bråk da han gjorde en såkalt romersk hilsen mot klubbens fans, en hilsen som blant annet ble brukt av nettopp de italienske fascistene.

Som fotballspiller har han vært i klubber som Juventus, Lazio, Napoli, Milan, Celtic, Sheffield Wednesday, West Ham og Charlton.

I mars 2013 ble han ansatt som manager for Sunderland, da i Premier League, men oppholdet i klubben ble kort og han fikk sparken i september samme år.

LES OGSÅ: Jose Mourinho har tjent seg styrtrik på å få sparken

Da hadde han rukket å hente inn 14 nye spillere til klubben, samtidig som han hadde solgt profiler som Simon Mignolet, James McClean og Stephane Sessegnon.

Han har ikke jobbet som manager siden, men skal ha søkt på jobber i Celtic, Bolton og Rotherham i perioden etter at han fikk sparken i Sunderland.