Di Luca har signert

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

36-åringen debuterte for sitt nye lag søndag.

26.02.12 22:22

Danilo Di Luca har drøyd signeringen med Acqua&Sapone lengst mulig.

Veteran vil gjerne sykle Giro d`Italia i mai, men det italienske prokontinentallaget har ikke blitt invitert (ennå). Problematikken ble bekreftet av laget forrige uke.

- Mangelen på girodeltakelse har frosset signeringsprosessen til Danilo Di Luca.

- Han har ikke signert ettersom vi avventer prosessen videre. Alt var klart, men ettersom han er 36 år, er det viktig for ham å få en ny sjanse i giroen. Han vil forsøke å vinne rittet igjen, ble Acqua&Sapone-direktør Enio Barbarossa sitert på.

Les også: Di Luca vil ikke signere

Lørdag tok Danilo Di Luca den endelige avgjørelsen og signerte papirene med Acqua&Sapone. Dagen etter var han allerede i aksjon for sitt nye mannskap, da han syklet inn til 27. plass i GP di Lugano.

Innrømmer formsvikt
Giro d`Italia-vinneren fra 2007 testet positivt på CERA i 2009 og fikk med det en to år lang utestengelse. Italieneren gjorde comeback hos Team Katjusja i fjor, uten at han markerte seg nevneverdig.

- Jeg vil ikke legge skjul på det, det gikk ikke bra, innrømmer Danilo Di Luca overfor Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

- Perioden uten konkurransetrening svekket meg mer enn jeg hadde trodd. Men jeg ville aldri gjort comeback om jeg ikke var overbevist om at jeg kunne komme tilbake på mitt gamle nivå. Dere vet godt at jeg ikke bare sykler for å tjene til livets opphold, begrunner han.

Italieneren har vært linket til Acqua&Sapone-laget lenge. Det var egentlig bare et tidsspørsmål før han ville signere.

- Vi har hatt en avtale lenge, jeg har alltid vært rolig omkring dette. Jeg startet oppkjøringen i starten av november, og har allerede 8000 kilometer i beina.

Venter på Saxo Bank-avgjørelse
Om Giro d`Italia-vrakingen:

- For Garzelli og meg, ikke minst laget, ville Giro d`Italia vært høydepunktet. Det var ingen hyggelig beskjed, men vi må bare akseptere det.

Med tanke på Saxo Banks situasjon har Acqua & Sapone lagt seg etter det som kan bli den siste inngangsbilletten til årets Giro d’Italia.

Les også: Kan miste plassen - og få den tilbake

- Jeg vet ikke hva jeg skal si om den saken. Vi kan ikke gjøre noe med det, og vi ønsker heller ikke at et annet lag skal ryke på denne måten. Vi får se hva som skjer, sier Danilo Di Luca om Saxo Banks fremtid.

Di Lucas neste ritt blir Strade Bianche og Tirreno-Adriatico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.