RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Di Luca nekter å gi seg

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Imponerte i mann-mot-mann duellen mot lederen Denis Mentsjov.

Etter en hviledag var rytterne tilbake på sykkelsetet i Giro d'Italia onsdag. Den 17. etappen fra Chieti til Blockhaus var ikke lenger enn 83 kilometer, men ble avsluttet med en beinhard bakke de siste 25 kilometerne.

Den skilte klinten fra hveten.

Aller best klatret Liquigas' italiener Franco Pellizotti. Med tiden 2.21.06 passerte han mandagens vinner Carlos Sastre i sammendraget og ligger nå på tredjeplass.

Mentsjov vs Di Luca
Men mest spenning knyttet det seg til duellen i det lille feltet bak. Giro-leder Denis Mentsjov i Rabobank ville gjerne riste av seg sin argeste konkurrent, LPR Brakes' Danilo Di Luca.

Han lyktes ikke, og på de siste hundre meterne viste Di Luca seg som den sterkeste av de to. 43 sekunder bak vinneren syklet han i mål til tredjeplass i rygg på Acqua & Sapones Stefano Garzelli, sikret seg åtte bonussekunder og knep dermed inn på Mentsjovs ledelse.

26 sekunder skiller de to i russerens favør.

Sammendraget
Dagens vinner Pellizotti ligger nøyaktig to minutter bak Mentsjov i sammendraget.

Bak ham følger Liquigas-lagkamerat Ivan Basso, mens Carlos Sastre drøm om å ta igjen lederen etter etappeseieren sin mandag, ser nå ut til å gå i vasken. Han ligger 3.30 minutter bak Mentsjov på en femteplass.

Boasson Hagen
Edvald Boasson Hagen trillet inn med et stort felt 16.45 minutter bak vinneren.

Les mer om etappen, samt etappetider og sammenlagttider på cyclingnews.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere