Gå til sidens hovedinnhold

Di Luca sikter mot giroen

Danilo Di Luca har skrevet kontrakt med Stefano Garzellis Acqua & Sapone.

I 2011-sesongen gjorde Danilo Di Luca comeback hos Katjusja. Det vil neppe være feil å kalle comebacket for mislykket. Tre fjerdeplasser, fordelt på etapper i giroen, Tirreno-Adriatico og Sveits rundt, ble fasiten for 35-åringen.

Nå fortsetter karrieren i Acqua & Sapone. Det italienske prokontinental-laget huser fra før veteranen Stefano Garzelli.

Og ambisjonene til Di Luca er det ingenting i veien med.

- Jeg har trent i tre uker. Det er viktig å starte bra og få et resultat med en gang, sier han til Gazzetta della Sport, ifølge flere medier.

- Jeg er ikke sint, eller har ønske om revansje. Jeg har kun ønske om å vinne igjen, slik jeg alltid har gjort. I flere å år har jeg manglet suksess nå.

Italieneren vil starte sesongen med Tour de Mediterranean, Treofeo Laigueglia, Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo. De to sistnevnte rittene forutsetter invitasjon.

- Giroen er selvsagt det ultimate målet. Jeg har allerede vunnet rittet, og jeg liker ruten. Det er etapper for spurtere og angripere, men alt vil bli avgjort i den tredje uken - som alltid, sier han.

- Jeg trenger bare en seier. Jeg har mer entusiasme enn noen gang. Hvis jeg kommer tilbake der jeg var, frykter jeg ingen. Jeg kan kjempe mot de beste av den nye generasjonen, som Nibali, sier han bestemt.

Kommentarer til denne saken