*Nettavisen* Sport.

Diego Maradona til angrep på Lionel Messi: - Kunne aldri gjort det jeg gjorde

Den argentinske VM-vinneren var overhode ikke imponert over det han så fra Lionel Messi på sine gamle hjemmearena.

Diego Maradona skapte store overskrifter under VM i 2018 med sin oppførsel på tribunen. Noen av de kan du se i videovinduet over.

Det ble en vanskelig aften i Napoli for Barcelona, som maktet å få med seg et 1-1-resultat etter at Antoine Griezmann utlignet Dries Mertens' scoring i den andre omgangen.

Kampen handlet i stor grad om Lionel Messi, som for første gang i sin karriere spilte på San Paolo i Napoli. Det er samme hjemmebane som Diego Maradona gjorde kjent i sin tid som Napoli-spiller.

VM-vinneren fra 1986 ble nemlig udødelig for napolitanerne da han spilte på arenaen mellom 1984 og 1991, og vant både Serie A og UEFA-cupen (dagens Europa League) med klubben fra sør i Italia.

Les også: Maradona beklager sin egen oppførsel

Kongen av San Paolo

Messi har måttet tåle sammenligninger med Maradona hele sin karriere, da de begge er argentinske, de begge foretrekker å brukte venstrefoten og de begge er lave av vekst.

Selv om Messi, i mange øyne, har overgått Maradona på klubbnivå, så er den tidligere landslagsstjernen tydelig på at Barcelona-kapteinen hadde slitt om han hadde tatt turen til Napoli:

- Messi dro til et San Paolo i fritt fall, han gikk ikke igjennom det jeg gikk igjennom. Messi kan gjøre helt vanvittige ting i Napoli, men han kunne aldri ha gjort det jeg gjorde, sier Maradona ifølge AS.

Klikk på bildet for å forstørre. Napoli v FC Barcelona - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - Stadio San Paolo . Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi looks on during the UEFA Champions league round of 16 first leg football match SSC Napoli vs FC Barcelona. URN:50773517

TUNG AFTEN: Lionel Messi fikk det ikke helt til å stemme på San Paolo. Foto: Salvatore Laporta / Ipa (Pa Photos)

Da Maradona ankom Napoli var de nemlig flere nivå under topplagene i Italia. Blant andre Juventus, Inter og AC Milan virket å ligge flere hestehoder foran, men med blant andre Maradona i klubben, så tok Napoli over.

Det er nettopp dette Maradona virker å vise til da han snakker om at Messi hadde slitt med å kopiere ham:

- Forhåpentligvis kan folket i Napoli få kloa i en Messi, men San Paolo kommer til å æ være «diego-fisert», sier den kontroversielle legenden, som i disse dager er trener for klubben Gimnasia y Esgrima i den argentinske toppserien.

Maradona dro til italiensk fotball fra nettopp Barcelona, etter at han forlot hjemlandet tidlig på 1980-tallet. Maradona rakk å få med seg et cuptrofé i løpet av sine to sesonger på Camp Nou.

Etter oppholdet i Napoli dro Maradona tilbake til Spania, og hadde et lite minneverdig opphold med Sevilla, før han avsluttet karrieren i hjemlandet med perioder i Newell's Old Boys og Boca Juniors.

Les også: Diego Maradona vil ha Solskjærs jobb: - Jeg er mannen for jobben

Kontroversiell trener

Messi og Maradona har uansett en felles historie. Det var nemlig 59-åringen fra Lanús som trente Messi under VM i 2010, da Maradona ble satt inn som argentinsk landslagssjef.

Det endte med exit i kvartfinalen mot Tyskland, som forøvrig også slo Maradona i VM-finalen i 1990, og den folkekjære superstjernen måtte ta sin hatt og gå kort tid etter mesterskapet.

Siden har «El Diego» vært i flere feider med det argentinske fotballforbundet, og har blant annet oppfordret Messi til å vende ryggen til fotballforbundet, da han skal ha tvilt på om han ønsket å spille for landslaget.

Klikk på bildet for å forstørre. FIFA World Cup - Argentina v Croatia. Diego Armando Maradona during the FIFA World Cup 2018 Group D Argentina v Croatia match at the Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia, June 21, 2018. Photo by Giuliano Bevilacqua/ABACAPRESS.COM URN:40459598

LURT SMIL: Maradona er fortsatt ansett som den største fotballspilleren i historien av veldig mange. Foto: Bevilacqua Giuliano/abaca (Pa Photos)

Trenerkarrieren har ikke rukket å skyte helt fart for Maradona, som har oppholdet med klubbene Al-Wasl og Fujairah i Midtøsten, mens han også trente Dorados, som spiller på andre nivå i México.

Den første virkelige testen kom i Gimnasia, der han skal ha sagt opp jobben sin i klubben etter en intern disputt, for så å gjøre helomvending og bli værende i klubben.

Etter 21 av 23 serierunder av den første delen av årets ligaspill i Argentina, så ser uansett ikke ting ut til å stemme helt for laget fra La Plata. Maradonas menn ligger nemlig som nummer 20 av 24.

Ligaen i Argentina spilles uansett med en «høstsesong» (Clausura) og en «vårsesong» (Apertura) som gjør at nedrykk ikke truer for Maradona og hans mannskap riktig ennå.

Maradona har uansett tapt 7 av 15 kamper han har trent med Gimnasia, og kan kun vise til 5 seire etter at han tok over klubben.

Klikk på bildet for å forstørre. EL REY: Slik så det ut da Maradona spilte for Napoli.

EL REY: Slik så det ut da Maradona spilte for Napoli. Foto: (AP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.