*Nettavisen* Sport.

Diego Maradona vil bli trener i Manchester United: - Dersom de trenger en trener, så er jeg mannen for jobben

VIL BLI UNITED-TRENER: Diego Maradona. Foto: Pedro Pardo (AFP)

Den argentinske fotballegenden er klar på at han gjerne tar sjefsstolen på Old Trafford.

05.06.19 08:41

Diego Maradona har gjort det klinkende klart at dersom det skulle åpne seg en mulighet for at han tar over etter Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford, så vil han gjerne ha den muligheten.

I et intervju med det engelske fotballbladet FourFourTwo legger ikke Maradona skjul på at han har hatt et godt øye til United i flere år.

Argentineren, som i dag trener Dorados de Sinaloa på andre nivå i mexicansk fotball, er klar på at han anser seg selv som mannen som kan bringe tilbake de gode tidene på Old Trafford:

- Om Manchester United trener en trener, så er jeg mannen for jobben, sier den argentinske 58-åringen til det engelske tidsskriftet.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Vil vinne trofeer

Maradona er kanskje aller best kjent for sine bragder på fotballbanen, men kan vise til opphold som landslagstrener for Argentina samt opphold i klubben Al-Wasl og Fujairah i De Forente Arabiske Emirater.

Argentineren forsøkte seg også som styreforemann i hviterussiske Dynamo Brest. Han ble ansatt i klubben i juli 2018, før han så ble hovedtrener for Dorados kun to måneder senere. Der er han fortsatt.

Han er uansett veldig klar på at hans ambisjoner strekker seg over Atlanteren, og til den røde delen av Manchester:

- Jeg vet at de selger mye drakter verden over, men de må også vinne trofeer. Det kan jeg gjøre for dem, sier argentinerens ambisiøst. Han forteller at hans forhold til United strekker seg over flere tiår.

Klikk på bildet for å forstørre.

MANCHESTER UNITED-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Andrew Yates (Reuters / NTB scanpix)

De siste årene har "El Diego" uansett gjort en bemerkelsesverdig endring i hvilket lag han følger tettest i England:

- Manchester United var mitt favorittlag i England i så lang tid. Så mange store spillere og store lag under Sir Alex Ferguson. Nå må jeg si at det er Manchester City, forteller den tidligere ballmagikeren.

- Jeg vet at man ikke skal endre på slikt, men det er på grunn av Sergio Agüero. Vi snakker mye og han spiller for et godt lag.


Ingen Pogba-fan

Det hører med til historien at Maradona er bestefar til Agüeros sønn Benjamin, fra Manchester City-spillerens tidligere ekteskap med Maradonas datter Giannina.

Skulle Maradona være entusiastisk over Agüero, så kan det sies at han er heller det motsatte hva angår Paul Pogba:

- I United så likte jeg Ander Herrera. Paul Pogba? Han jobber ikke hardt nok, er argentinerens harde dom.

Selv om Diego Maradonas trenerkarriere kanskje ikke helt har skutt fart, så er han fortsatt regnet som en av tidenes aller beste fotballspillere. Han har tidligere spilt i klubber som Boca Juniors, Barcelona og Napoli.

Det var i sin tid i Barcelona at han spilte mot Manchester United i kvartfinalen av cupvinnercupen i 1983/1984-sesongen. United tapte 0-2 for Barcelona i Spania, før de snudde og vant kvartfinalen 3-0 hjemme på Old Trafford.

Det er først og fremst som landslagsspillere for Argentina at Maradona virkelig har udødeliggjort seg blant mange fotballelskere. I 1986 bar han Argentina til deres andre VM-triumf i Mexico, etter å ha slått Vest-Tyskland i finalen.

Maradona var kaptein fire år senere da Argentina på ny tok seg til finalen, og på ny møtte Vest-Tyskland. Denne gangen var det tyskerne som trakk det lengste strået, og ble kronet verdensmestre.

Den legendariske argentineren la skoene på hylla i 1997 etter opphold i klubber som Sevilla, Newell's Old Boys og Boca Juniors.

De siste årene har Maradona stjålet overskriftene for alt annet enn positive grunner. Under VM i Russland i 2018 kom argentineren i fokus for sin utagerende oppførsel på tribunen under Argentinas landskamper.

Det var etter åttedelsfinalen mot Nigeria at den argentinske legenden måtte hjelpes fra tribuneplass. Senere gikk argentineren ut og beklaget oppførselen sin under mesterskapet.

I 2004 var argentineren også døden nær da han tok en overdose kokain i Buenos Aires.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.