Den tidligere Premier League-profilen Dietmar Hamann (47) går hardt ut mot de rapporterte klubbesøkene Alfie Haaland og agenten Mino Raiola reiste til denne uka.

Overfor den tyske TV-kanalen Sky stempler Hamann oppførselen til duoen, henholdsvis Erling Brauts Haaland far og spilleragent, som «ubeskrivelig, respektløs og en hån». De to skal ifølge spanske medier ha hatt samtaler med Barcelona og Real Madrid om spissens klubbframtid.

Les også: United-legenden ble stilt ultimatum om Haaland. Da var svaret enkelt

Hamann kommer også med hard kritikk mot ledelsen i Borussia Dortmund. Klubben skal ha gitt tillatelse til samtalene far Haaland og Raiola gjennomførte, hevder storavisa Bild. Også Daily Mail i England er blant mediene som har omtalt saken.

Besøkene og samtalene hos storklubbene i Spania foregikk angivelig med tanke på et mulig klubbskifte for den norske Borussia Dortmund-stjernespissen.

Les også: Har fått tilbud fra Rosenborg

Alfie Haaland og Mino Raiola ble filmet etter å ha ankommet flyplassen El Prat i Barcelona, og skal ha vært i møter med både Barcelona og Real Madrid i løpet av torsdagen. Journalisten Fabrizio Romano hevder Raiola har begynt på samtaler med fem ulike toppklubber i Europa som er interessert i å hente Erling Braut Haaland. Trolig er også lag fra Premier League med i bildet.

- Bør være glad for å spille der

I forbindelse med Dortmunds tap i den viktige bundesligakampen hjemme mot Eintracht Frankfurt lørdag, la Hamann ikke skjul på hva han mener.

- Det er den viktigste kampen i sesongen, og så klarer du ikke ta tak i denne oppførselen fordi du er redd for å gjøre spilleren misfornøyd. Dortmund bør tenke på hvorfor de alltid blir tråkket på av spillerne sine. De mangler godt lederskap der, smeller det fra Tysklands mangeårige landslagsspiller.

- Oppførselen til Haalands far og Raiola er ubeskrivelig, respektløs og en hån. Hvis han vil bort derfra, bare la ham dra. Dortmund betalte mye penger for en 18-åring. Han bør være glad for å spille der, mener Dietmar Hamann.

Nettavisen har forsøkt å kontakte Alfie Haaland, men ikke fått svar på henvendelsen.

Erling Braut Haaland var riktignok 19 år da salget fra Red Bull Salzburg ble kjent, i romjula rett før årsskiftet fra 2019 til 2020.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Selv har Haaland ikke lagt skjul på at han forholder seg til avtalen med Dortmund. Den gjelder helt til sommeren 2024.

En utkjøpsklausul i kontrakten, som betyr at jærbuen kan kreve en overgang hvis Dortmund får et bud som er høyt nok, gjelder først fra juli i 2022, melder blant andre Fabrizio Romano.

Historie med storsalg

Selv om han gikk målløs av banen mot Frankfurt, og i Norges tre kamper i VM-kvaliken nylig, har Erling Braut Haaland 33 scoringer å vise til på bare 32 klubbkamper denne sesongen.

Totalt har 20-åringen hele 49 mål på 50 offisielle kamper for Borussia Dortmund. Daily Mail mener å vite at Manchester City og Chelsea også er blant klubbene som er i kontakt med storscorerens representanter om en mulig overgang.

Dortmund har tidligere mistet flere av sine største offensive stjerner til mer pengesterke klubber. Men de gulsvarte har også en historie med å få klekkelig betalt for de samme spillerne når de forsvinner.

Ousmane Dembélé (til Barcelona i 2017, 135 millioner euro), Pierre-Emerick Aubameyang (til Arsenal i 2018, 63,75 millioner euro) og Christian Pulisic (til Chelsea i 2019, 64 millioner euro) er noen av eksemplene på storsalg til andre ligaer.