RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dilemma for Sokolowski og Fredheim Holm

Sist oppdatert:
Vålerengas Daniel Fredheim Holm og Lyns Tomasz Sokolowski kan miste to seriekamper i mai etter at de er tatt ut på det norske U19-landslaget.

De to spiller fast for Vålerenga og Lyn, og ble onsdag tatt ut til EM-kvalifiseringen for G19-landslaget i Belgia 17.-24.

Det betyr at Fredheim Holm kan miste seriekampene mot Molde og Rosenborg. Sokolowski kan miste kampene mot Bodø/Glimt og Tromsø.

Klubbene kan imidlertid nekte spillerne å spille for Norge i EM-kvalifiseringen.

Ikke slippe
- Alle skjønner at vi ikke har kjøpt ham hit for så å slippe ham når vi møter Molde og Rosenborg. Spesielt når man vet hva han betyr for vårt offensive spill, sier VIF-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

- Samtidig er gutten snaut 19 år, og har lyst til å være med i et EM-sluttspill. Men han vil også spille for oss mot Molde og RBK. Dette er et dilemma for oss, legger Siem til.

Siem sier at VIFs ledelse og administrasjon helst vil si nei til at han får spille for Norge.

Ikke bestemt
- Vi mener at han er for viktig for oss til at vi skal slippe ham til noe som for oss er uviktig. Forståelsen for landslagsuttaket er imidlertid større blant trenerne våre. Nå må vi sette oss ned sammen med Daniel for å ta den avgjørelsen som er best for ham, sier Siem videre.

- Vi har heller ikke bestemt oss. Nå skal vi sette oss ned for å finne ut hva som er best for Tomasz Sokolowski personlig. Men normalt spiller man på ett landslag. Ikke to. Og Tomasz spiller også på U21-landslaget. Han har også eksamener på skolen som må tas med i vurderingen, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Utsettes ikke
Én løsning kunne være at lagene som mister spillere som er fast på laget, får utsatt sine kamper.

- Hvis NFF mener at det er viktig for dem at Daniel er med, så burde de kanskje være litt imøtekommende i å utsette kampene våre da, sier Siem videre.

Det kommer imidlertid ikke til å skje.

- Det er nok uaktuelt. Lyn og Vålerengas motstandere har også noe så si om den saken, sier NFFs Svein Rustad til TV 2 Nettavisen.

Han er klar over problemstillingen noen klubber står overfor etter landslagsuttaket, men samtidig er G19-landslagets terminliste mer tilpasset de internasjonale seriene som spiller høst-vår, enn Norges vår-høst-modell.

Disse spillerne er tatt ut:
Mohammed Abdellaoui (Skeid), Armin Askar (Moss), Iven Austbø (Viking), Andre Danielsen (Viking), Alexander Gabrielsen (Viking), Mounir Hamoud (Lyn), Henning Hauger (Stabæk), Daniel Fredheim Holm (Vålerenga), Bjørnar Holmvik (Stabæk), Torgeir Hoås (Molde), Jonas Johansen (Tromsø), Vidar Nogva (Aalesund), Knut O. Rindarøy (Molde), Pål Ekeberg Schjerve (Eidsvoll Turn), Børre Steenslid (Sogndal), Tomasz Sokolowski (Lyn), Erlend Storesund (Brann), Christian Tanum (Stabæk).
Norge møter Serbia og Montenegro (19/5), Belgia (21/5) og Irland (23/5).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere