Gå til sidens hovedinnhold

Diouf: - Jeg sa ikke noe

Men dommer Per Ivar Staberg hevder at senegaleseren kjeftet på seg sitt andre gule.

MOLDE - VÅLERENGA 0-1:

MOLDE (Nettavisen): Tre minutter før hvilen oppsto den dramatiske situasjonen som resulterte i to gule kort til Pape Pate Diouf og dermed marsjordre for senegaleseren.

Molde lå under 0-1 mot Vålerenga. Hønefoss ledet 2-0 på Color Line Stadion. I det 43. minutt lå Molde på kvalikplass og det siste trener Kjell Jonevret trengte i jakten på en utligning var en utvisning av Pape Pate Diouf.

Men etter at Diouf taklet Amin Nouri stygt bakfra, ga senegaleseren seg ikke. Diouf får gult kort for taklingen, men Diouf stoppet ikke med det. Ifølge dommer Per Ivar Staberg gikk Pape Pate Diouf opp i ansiktet og sendte i vei noen kraftige gloser – og tråkket han på tærne.

- Diouf får sitt andre gule kort på grunn av de voldsomme protestene etter det første gule kortet.

- Sa ikke noe
Pape Pate Diouf har en annen versjon på episoden som førte til marsjordre på senegaleseren.

- Etter det gule kortet gikk jeg bort til dommeren, men var uheldig og tråkket han på beina. Det var ikke meningen, men jeg sa absolutt ikke noe til Staberg, sier Diouf.

Per Ivar Staberg bekrefter at Diouf gikk såpass nært at det var ubehagelig, men forstår at tråkket fra Diouf ikke var bevisst fra spilleren sin side. Og dermed ikke årsaken til Molde-vingens andre gule kort.

- Jeg forstår at Diouf ikke tråkket på meg bevisst og det er ikke derfor han får sitt andre gule kort. Spilleren får sitt andre gule kort på grunn av de voldsomme reaksjonene etter det første, sier Staberg, som angrer på at han ikke ga Diouf direkte rødt kort for taklingen av Amin Nouri.

- Sett i ettertid skulle jeg ha gitt Diouf direkte rødt kort, sier Staberg.

Får refs
Molde-trener Kjell Jonevret lover imidlertid reaksjoner mot Pape Pate Diouf i morgen.

- Jeg vil ta meg en prat med Pape. Det røde kortet vil garantert få konsekvenser for han. Den sportslige administrasjonen har et system på dette.

Jonevret fikk ikke med seg hva som skjedde i den kaotiske situasjonen rundt utvisningen og hadde heller ikke fått tid til å prate med Diouf i etterkant. Men Moldes svenske trener reagerte kraftig når han fikk høre at Diouf hadde tråkket på dommer Staberg.

- Det aksepteres ikke og er et klart brudd på klubbens verdier. Jeg hadde ikke forventet dette av Pape, sier Jonevret.

Diouf hadde ingen god dag. Etter 29 minutter klarte Molde-vingen utrolig nok å bomme på åpent mål. Emil Johansson fant Diouf på bakerste stolpe med et presist innlegg skrått like utenfor sekstenmeteren, men Diouf håndterte ikke stussen ballen fikk foran mål og satte ballen over mål fra to meter.

Berre: - Flaks
Kun fire minutter tok det for Vålerenga å ta føringen i Molde. Hurtigtoget Luton Shelton fosset forbi Moldes høyreback Magne Simonsen og slo ballen inn mot Moldes førstestolpe. Bugge Pettersen avverget først, men fomlet ballen mellom beina sine. Ballen ble liggende fri på nærmest dødvinkel. Morten Berre var raskest frampå, skjøt ballen i foten til Molde-stopper Marcus Andreasson og i mål.

Morten Berre mente målet og seieren var av den heldige sorten.

- Det var en merkelig scoring og jeg hadde flaks med at den gikk inn. Hele laget hadde vel egentlig flaks i dag med å hente tre poeng, sier Berre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken