*Nettavisen* Sport.

Diouf klar for FC København

Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Molde-spissen har skrevet under på en fireårskontrakt.

12.07.11 11:28

Det skriver FC København på sin hjemmeside.

- Det gleder meg, og vi er lykkelige for at vi har hentet Pape til FCK. Han har i sine år i Molde utviklet seg til å bli en hardtarbeidende og målfarlig venstrekant, som gjerne oppsøker spillet i feltet, hvor han med sitt fremragende hodespill matcher hvem som helst. Vi har hatt et øye til ham en stund, sier FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmesider.

- Jeg vet at det er et stort tap for Molde i kampen om det norske gullet, og derfor skal vi rette en stor takk til Ole Gunnar Solskjær & co for en god og reell dialog, sier sportsdirektøren.

Dioufs agent Jim Solbakken, har tidligere uttalt at det har vært stor interesse rundt Moldes toppscorer.

- Interessen har eksplodert i takt med spillet og scoringene hans den siste måneden, sa han til VG Nett forrige uke.

Les også: - Selger ikke fra oss gullet

Diouf, som får draktnummer 13, er selvsagt fornøyd med fireårsavtalen.

- Jeg har hatt fem fantastiske år i Molde, men jeg kunne ikke si nei til Skandinavias største klubb. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, og særlig til å spille kvalifisering til Champions League, sier Diouf, som nå blir lagkamerat med Christian Grindheim, i Ståle Solbakkens gamle klubb.

Overgangssummen er ennå ikke kjent.

- Jeg ønsker Pape lykke til med nye utfordringer og han fortjener muligheten etter så mange år i Molde Fotballklubb, sier Ole Gunnar Solskjær til Moldes nettsider.

Senegaleseren trener med klubben allerede tirsdag, og Molde må derfor klare seg uten toppscoreren sin resten av tippeligasesongen.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Dioufs agent Jim Solbakken tirsdag.

Annonsebilag