*Nettavisen* Sport.

Diouf scoret i ligadebuten

Foto: Pa Photos/Scanpix

Men med Theo Walcott på laget vant Arsenal oppgjøret mot Blackburn.

28.08.10 16:18

BLACKBURN - ARSENAL 1-2:

Mame Biram Diouf, som tidligere spilte i Molde og scoret 29 mål på 63 kamper for vestlendingene, ble tidligere denne måneden enig med Blackburn om en utlånsavtale fra Manchester United. Alex Ferguson mente senegaleseren kunne ha godt av spilletid i en annen klubb etter at Javier Henrandez ble signert av de rød djevlene.

Og United-treneren fikk jammen rett.

Les også:Diouf leies ut til Blackburn

Biram Diouf har nemlig fått en kjempestart i klubben til Morten Gamst Pedersen. I sin aller første oppvisning for de blåhvite, mot skotske Hearts i Premier League-oppkjøringen, scoret Diouf ett mål. To uker senere tegnet senegaleseren seg for hat trick i ligacupkampen mot Norwich.

Les også:Drømmedebut for Diouf
Les også:Hat trick av Diouf

Blackburn-trener Sam Allerdyce har latt seg imponere av spissen, og i Premier League-kampen mot Arsenal fikk Biram Diouf tillit fra start.

Den takket han for, og scoret det eneste målet til Rovers.

Arsenal ble imidlertid for sterke og vant oppgjøret 2-1.

Gamst kunne blitt spiss
I forkant av kampen ble det spekulert i hvilken posisjon Gamst Pedersen ville bekle. Nordmannen spiller til vanlig venstreving og behersker den rollen meget bra, men med manglende spisskapasitet hevdet Allerdyce at Gamst Pedersen godt kunne starte på topp. I tillegg var han aktuell som sentral midtbanespiller, men når dommeren blåste i gang kampen var Gamsten å finne på sin vante venstreving.

Spissplassene var det i stedet Nikola Kalinic og Biram Diouf som ble tildelt.

Sistnevnte sørget for at det etter 27 minutter sto 1-1 på Ewood Park. Og scoringen var en ren Diouf-affære. Det var nemlig lagkamerat El-Hadji Diouf som var nest sist på ballen da den tidligere Tippeliga-spilleren bredsidet ballen i nettet.

Scoringen var Dioufs første ligamål for Blackburn, men 22-åringen har scoret i Premie League også for United. Det skjedde mot Burnley i januar i år.

Walcott stjal showet
Theo Walcott satte inn kampens første mål. Det unge stjerneskuddet, som scoret tre mål i Arsenals forrige ligakamp, fikk ballen etter nydelig samspill med Andrej Arshavin og Robin van Persie, og klinket kula i lengste hjørne.

Diouf utlignet før pause, og de to lagene underholdt med hver sin spillestil utover i andreomgangen. Mens Blackburn skapte sjanser på lange baller og Gamst-innkast, imponerte motstanderen med sitt kjappe pasningsspill.

Og det var bakkespillet som viste seg å være mest lønnsomt. Like etter pause fikk Arshavin tak i ballen på en retur og kunne enkelt og fortjent ta tilbake ledelsen.

Russeren ble dermed matchvinner, men skyggesatt av kampens første målscorer, 21-åringen Walcott, som med sine fire mål er toppscorer i Premie League og imponerer stort i angrepsspillet til London-laget.

Arsenal topper nå tabellen, med en kamp mer spilt enn de andre Premier League-lagene. Etter tre kamper står Arsène Wenger med to seiere, én uavgjort og 9-2 i målforskjell.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.